Komentara: 2
Pregleda: 2614

HK "Old boys" iz Subotice pobednik međunarodnog turnira u hokeju na travi

19.06.2017. u 12:45h
Izvor: TV Subotica
HK "Old boys" iz Subotice pobednik međunarodnog turnira u hokeju na travi

Tradicionalni međunarodni turnir veterana u hokeju na travi, održao se proteklog vikenda u Subotici na terenima SRC „Pešta“ na Makovoj sedmici. Na turniru, koji je jedini te vrste u ovom delu starog kontinenta, učestvovalo je pet ekipa Jedinstvo iz Zagreba,  slovenački klubovi Triglav iz Predanovaca i Lipovci, Trst iz Italije i domaćin "Old boys" iz Subotice, ujedno i organizator turnira.

- Cilj turnira je nastavak hokejaške tradicije u Subotici i druženje starijih igrača koji se poznaju duže od dve-tri decenije, koji su igrali jedni protiv drugih još u dobu stare Jugoslavije. - rekao je Stipan Prćić, organizator turnira

Sport, druženje i seta za starim lepim vremenima obeležili su ovu sportsku manifestaciju. Svakako najviše simpatija pobrali su momci iz Trsta koji već drugu godinu za redom dolaze na sever Srbije kako bi stara prijateljstva obnovili.

- Za nas je veoma bitno da se održava prijateljstvo u hokeju, jer je hokej sport prijatelja. Veliko mi je zadovoljstvo što sam se vratio u moju rodnu zemlju, i što sam doveo moje saigrače i prijatelje iz Italije kako bi se ostvarila jedna početna međunarodna saradnja. - istakao je Dragan Biro, HC "Trieste Italija"

Na kraju turnira, kada se su se odigrale sve utakmice, trofej najboljih otišao je u ruke domaće ekipe HK "Old boys" koji su zahvaljujući boljoj gol razlici proslavili titulu ostavivši iza sebe Jedinstvo iz Zagreba i Triglav iz Predanovaca. Subotičanima je pripao još jedan trofej jer je za najboljeg igrača turnira proglašen Ladislav Ivić.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2614
Povezane teme

hokej na travi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.