Komentara: 2
Pregleda: 4282

Hitna pomoć tokom juna intervenisala 850 puta

03.07.2015. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Tokom juna Služba hitne medicinske pomoći imala je 850 lekarskih intervencija na terenu, prosečan broj intervencija po danu je bio 29, ali po rečima dr Mihaele Budimski, PR menadžerke Doma zdravlja Subotica, ovaj broj intervencija na dnevnom nivou je izuzetno varirao.
Hitna pomoć tokom juna intervenisala 850 puta

Tokom poslednjeg vikenda broj intervencija se povećao i do 40, te se dešavalo da se za par minuta prime i do 4 urgentna terena te su dve ekipe koliko ih ima na teritoriji grada radile intenzivno. Najčešće se intervenisalo kod pacijenata koji imaju kardioloških, neuroloških tegoba dok su u ovom periodu češće i povrede koje su nastale usled pada sa drveta.

U mesečnom izveštaju ove službe navodi se i da je obavljen veliki broj pregleda u ambulanti, da se čak 1550 pacijenata javilo zbog različite etiologije, manji je broj pacijenata koji imaju virusne infekcije, dok su u porastu povrede, alergijske reakcije, ubodi krpelja. U junu je 5 pacijenata vožena na IKVBV zbog akutnog infarkta srca.

Tehničari Služba hitne medicinske pomoći su obavili 1500 intervencija na terenu i transporta pacijenata na specijalističke preglede, a u toku juna vozila SHMP je pređeno 35 000 km.

Iz Doma zdravlja Subotica apleuju na pacijente da tokom dana obraćaju isključivo svojim ambulantma opšte prakse, jer su zbog povećanog broja poziva, ekipe uglavnom na terenu, te nema ko da ih pregleda u Službi hitne pomoći.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4282
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

mesečni izveštaj

hitna medicinska pomoć

mihaela budimski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.