Komentara: 0
Pregleda: 2432

Hitna pomoć intervenisala kod oko 1.000 pacijenata tokom avgusta

05.09.2017. u 12:29h
Izvor: Subotica.com
Tokom prošlog meseca, Služba hitne medicinske pomoći je intervenisala na terenu kod oko 1.000 pacijenata, dok je u ambulanti pregledano 1.700 pacijenata, što je za 400 pregleda više u odnosu na mesec jul.
Hitna pomoć intervenisala kod oko 1.000 pacijenata tokom avgusta

Tehničari su transportovali 800 pacijenata na specijalističke preglede i terapije u kućnim uslovima. Zbog akutnog infarkta srca, u avgustu je osam pacijenata je voženo na IKVBV, 

Broj poziva Službe hitne medicinske pomoći je, tokom vikenda, bio ustaljen, te su lekarske ekipe izlazile na teren do 30 puta, tokom 24 sata. Takođe, veliki broj pacijenata je pregledan i u ambulanti SHMP.

- Preko 100 pacijenata je pregledano po danu, a tegobe zbog koji su se javljali u dežurstvu su povišen krvni pritisak, bolovi različite etiologije, kao i lokalne alergijske reakcije. Molimo pacijente da se, tokom radnog dana, javljaju izabranom lekaru u ambulantama opšte medicine, jer su ekipe Službe za hitnu medicinsku pomoć tokom dana na terenima - kažu iz Doma zdravlja Subotica, dodajući da dežurne ekipe na Gradskom trgu, kao i ekipe koje su pratile prvi Subotički polumaraton, nisu imale intervencija.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2432
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.