• Pregleda: 812

Hitna pomoć intervenisala kod oko 1.000 pacijenata tokom avgusta

Tokom prošlog meseca, Služba hitne medicinske pomoći je intervenisala na terenu kod oko 1.000 pacijenata, dok je u ambulanti pregledano 1.700 pacijenata, što je za 400 pregleda više u odnosu na mesec jul.
Hitna pomoć intervenisala kod oko 1.000 pacijenata tokom avgusta

Tehničari su transportovali 800 pacijenata na specijalističke preglede i terapije u kućnim uslovima. Zbog akutnog infarkta srca, u avgustu je osam pacijenata je voženo na IKVBV, 

Broj poziva Službe hitne medicinske pomoći je, tokom vikenda, bio ustaljen, te su lekarske ekipe izlazile na teren do 30 puta, tokom 24 sata. Takođe, veliki broj pacijenata je pregledan i u ambulanti SHMP.

- Preko 100 pacijenata je pregledano po danu, a tegobe zbog koji su se javljali u dežurstvu su povišen krvni pritisak, bolovi različite etiologije, kao i lokalne alergijske reakcije. Molimo pacijente da se, tokom radnog dana, javljaju izabranom lekaru u ambulantama opšte medicine, jer su ekipe Službe za hitnu medicinsku pomoć tokom dana na terenima - kažu iz Doma zdravlja Subotica, dodajući da dežurne ekipe na Gradskom trgu, kao i ekipe koje su pratile prvi Subotički polumaraton, nisu imale intervencija.

 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.