Komentara: 3
Pregleda: 3888

Hitna pomoć intervenisala 150 puta tokom prvomajskih praznika

03.05.2017. u 18:22h
Izvor: Subotica.com
Tokom prvomajskih praznika (29.04.-03.05.) Služba za hitnu medcinsku pomoć je imala 150 intervencije na terenu u gradu i punktovima Bajmok i Čantavir.
Hitna pomoć intervenisala 150 puta tokom prvomajskih praznika

Najveći broj interervencija je obavljen u kućnim uslovima, pregledom pacijenata koji boluju od hroničnih bolesti kod kojih je došlo do pogoršanja. Javljali su se i pacijenti koji su imali tegobe od strane kardiovaskularnog sistema od kojih je veći broj upućen na dalji hospitalni tretman. Tokom praznika, ni jedan pacijent nije transportovan na IKVBV zbog akutnog infarkta miokarda.

Tokom praznika, svakodnevno je dežurala po jedna lekarska ekipa na Paliću. Pomoć je zatražilo 20 pacijenata, od toga 5 dece, najčešće zbog pojave alergijskih reakcija. Pet pacijenata je upućeno na dalji tretman u Opštu bolnicu Subotica. 

U ambulanti SHMP je tokom praznika pregledano oko 370 pacijenata. Veliki broj pacijenata se javio zbog infekcija gornjih respiratornih puteva, lakših povreda ekstremiteta. Par pacijenata se javilo zbog uboda krpelja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3888
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

hitna medicinska pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.