Komentara: 19
Pregleda: 7927

Hitna pomoć dobila novo vozilo

06.08.2015. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, bogatija je za jedno sanitetsko vozilo, te sada vozni park ove službe čini 15 vozila. Novo vozilo, za koje je sredstva obezbedio Grad Subotica, biće korišćeno za transport pacijenata u druge medicinske centre, poput Novog Sada i Beograda.
Hitna pomoć dobila novo vozilo

Prema rečima načelnice Službe za hitnu medicinsku pomoć, dr Kornelije Jakšić Horvat, ova Služba mesečno prosečno preveze 10-tak pacijenata na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Zbog velikog broja pređenih kilometra i starih vozila, vozni park Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja, ponekad nije dovoljan za odekvatan i brz odgovor lekarskih ekipa na zahteve pacijenata. Samo tokom prošlog meseca vozilima Službe za hitnu medicinsku pomoć pređeno je oko 35000 km.

Novo vozilo, za koje je sredstva obezbedio Grad Subotica, biće korišćeno za hitni transport pacijenata uz pratnju lekara specijaliste urgentne medicine u druge medicinske centre.

Vozilo je kupljeno bez dodatne opreme, ali se očekuje da će u narednom periodu biti obezbeđena i nova medicinska oprema.

1050 intervencija SHMP tokom jula

Tokom jula, lekarske ekipe Službe za hitnu medicinsku pomoć obavile su 1050 intervencija na terenu, što je 200 intervencija više u odnosu na jun. Medicinska pomoć je pružena uglavnom pacijentima, koji su imali kardiološke i neurološke tegobe.

Zbog akutnog infarkta srca, lekarske ekipe Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja su tokom jula transportovale 9 pacijenata na Institut za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 7927
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.