Komentara: 11
Pregleda: 5994

Hemijsko-tehnološka srednja škola ocenjena najvišom ocenom

16.12.2013. u 11:21h
Izvor: Subotica.com
Hemijsko-tehnološka škola iz Subotice je od tri subotičke srednje škole koje su do sada obuhvaćene eksternom evaluacijom, ocenjena najvišom ocenom. Škola je dobila četvorku prilikom spoljašnjeg ocenjivanja od strane predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ostvarila 93% svih standarda koji su uključeni u vrednovanje. Vrednovanje škole obavljeno je 26. i 27. novembra.
Hemijsko-tehnološka srednja škola ocenjena najvišom ocenom

Hemijsko-tehnološku školu u Subotici trenutno pohađa 789 đaka raspoređenih u 81 odeljenje na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Jedna od oblasti koje se boduju prilikom spoljašnje evaluacije obrazovnih ustanova je i razgovor sa učenicima o tome kako su zadovoljni školom, radom profesora i organizovanjem nastave.

Đaci Hemijsko-tehnološke škole su tokom prošle godine osvajali prva i druga mesta na republičkim i pokrajinskim takmičenjima iz hemije i neorganske hemije, na području rada tekstilstvo i kožarstvo, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, kao i prvo mesto u pružanju prve pomoći.

Četvoročlani tim spoljašnjih evaluatora vrednuje škole u sedam oblasti: školski program i godišnji plan rada, nastava i učenje, obrazovna podrška učenicima, postignuća učenika, međuljudski odnosi u školi i resursi.

Od 30 standarda Hemijska škola je postigla 28 i ostvarila 93% svih vrednovanih standarda. Prilikom evaluacije intervjuisani su i roditelji đaka koji pohađaju školu, što je doprinelo dobijanju dobre ocene.

Hemijsko-tehnološka škola u sledećoj školskoj godini planira da obezbedi 320 mesta za buduće srednjoškolce. Planirano je devet obrazovnih profila u 11 odeljenja na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku u obrazovnom profilu dizajner odeće – ogled, koji je verifikovan prošle godine.

Učenici Hemijsko-tehnološke škole ističu da su zadovoljni radom profesora i atmosferom u školi i da se nisu razočarali prilikom odabira obrazovnog profila.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5994
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.