Komentara: 0
Pregleda: 2638
Foto

Hemijsko-tehnološka škola otvorila vrata budućim srednjoškolcima

30.03.2022. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
U okviru obeležavanja Dana škole, odnosno 125 godina od osnivanja, u Hemijsko-tehnološkoj školi upriličen je Dan otvorenih vrata. Tim povodom, ova vaspitno-obrazovna ustanova otvorila je vrata budućim srednjoškolcima, koji su imali priliku da se upoznaju sa profesorima, ali i da obiđu školsku zgradu, kabinete, laboratorije i učionice.
Hemijsko-tehnološka škola otvorila vrata budućim srednjoškolcima

Planom upisa za narednu školsku godinu predviđen je upis devet odeljenja, odnosno šest na srpskom i tri na mađarskom nastavnom jeziku.

- Na srpskom nastavnom jeziku upisaćemo po jedno odeljenje prehrambenih tehničara, pekara, veterinarskih tehničara. U planu je i upis đaka na obrazovne profile tehničar za operativnu forenziku, tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju, kao i tehničar-modelar odeće. Na mađarskom nastavnom jeziku, upisaćemo po jedno odeljenje poslastičara, tehničara-modelara odeće, kao i tehničara za operativnu forenziku - najavljuje Jadranka Vojnić Purčar, koordinator praktične nastave u Hemijsko-tehnološkoj školi. 

Hemijsko-tehnološka škola otvorila vrata budućim srednjoškolcimaHemijsko-tehnološka škola otvorila vrata budućim srednjoškolcima

Od ovih obrazovnih profila, pekari, prehrambeni tehničari, tehničari - modelari odeće i poslastičari će nastavu pohađati po dualnom modelu obrazovanja. 

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi Dan otvorenih vrata u Hemijsko tehnološkoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2638
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

dualno obrazovanje

dan škole

otvorena vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.