Komentara: 2
Pregleda: 2875

Hemijska škola u drugo polugodište ušla elektronski opremljenija

25.01.2019. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Hemijska škola u drugo polugodište ušla elektronski opremljenija

Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedilo Preduzeće za telekomunikacije "Telekom Srbija" u okviru projekta "Opremanje škole savremenom IKT opremom", Hemijsko-tehnološka škola nabavila je 18 tablet uređaja i tri laptopa, koji se koriste od početka drugog polugodišta, kada je u škola u potpunosti prešla na korišćenje elektronskog dnevnika.

- Kako bi sistem nesmetano funkcionisao, bilo je neophodno da nastavnik može na času da upiše nastavnu jedinicu, evidentira odsutne učenike, upiše ocene. Školi su, za ovu namenu, bili potrebni tablet uređaji, koje bi nastavnici nosili sa sobom na čas i sve podatke unosili u sistem blagovremeno. Kako u školi ima 34 odelјenja u dve smene, bilo je neophodno da obezbedimo 17 tablet uređaja - kaže Ivan Rančić, pomoćnik direktora.

Kao društveno-odgovorno preduzeće, "Telekom" je prepoznao i podržao misiju škole, koja, između ostalog, podrazumeva prevazilaženje frontalne nastave, raznovrsno stručno usavršavanje nastavnika, favorizovanje timskog rada, nastave i učenja, sistematsko praćenje i vrednovanje postignuća učenika, negovanje partnerstva sa roditeljima, implementaciju novih nastavnih programa i stalno inoviranje postojećih. Takođe, vizija preduzeća poklopila se s vizijom škole, a to je moderno opremanje nastavnim sredstvima, otvorenost za inovacije svake vrste i mesto gde se stiču trajna i primenljiva znanja.

- Raduje nas da smo iskoristili priliku da još jednom pokažemo visok stepen društvene odgovornosti naše kompanije i da su sredstva, odobrena po ovoj donaciji, na pravi način iskorišćena u neposrednoj blizini našeg preduzeća u Subotici, namenjena razvoju obrazovanja i širenju znanja među nastavnicima i učenicima Hemijsko-tehnološke škole. "Telekom Srbija" podržava projekte, inicijative i pojedince, koji su u vezi s vrednostima naše kompanije. Podrška mladim talentima i projektima iz oblasti obrazovanja, neodvojivi su deo korporativne odgovornosti kompanije i važan činilac ulaganja u budućnost. Čestitam učenicima i nastavnicima, kao i rukovodstvu Hemijsko-tehnološke škole Subotica, želimo im da donaciju iskoriste za unapređenje i tehnološku podršku znanju koje imaju, proširuju i dele - poručuje Ilija Markov, šef službe za mrežne operacije Subotica.

Hemijska škola u drugo polugodište ušla elektronski opremljenija

Odluci da se izađe u susret zahtevima škole, svakako je doprinela i činjenica da je Hemijsko-tehnološka škola prepoznata kao jedna od najbolјih srednjih stručnih škola u našoj zemlјi. Dve godine zaredom proglašena je za najbolјu srednju školu na Republičkom takmičenju iz hemijske tehnologije, a poslednje u nizu značajnih priznanja, jeste prva nagrada za doprinos razvoju preduzetničkih kompetencija kod učenika, dodelјena od strane Evropske fondacije za obuku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2875
Povezane teme

hemijska škola

telekom srbija

elektronski dnevnik

donacija

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.