Komentara: 1
Pregleda: 2347

"Hakatonci trče počasni krug" i ekipa "GSM" pobednici 7. BizKod-a

22.03.2023. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Završeno je još jedno "Bizkod" studentsko takmičenje za programere i ekonomiste koje je tradicionalno organizuje Inspira grupa. U "biz" delu takmičenja najuspešnija je bila ekipa "GSM", dok je u "kod" delu takmičenja pobedu odnela ekipa "Hakatonci trče počasni krug".
"Hakatonci trče počasni krug" i ekipa "GSM" pobednici  7. BizKod-a

Tokom vikenda, u prostorijama Inspira grupe, održano je 7. izdanje ovog takmičenja namenjenog studentima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija. U takmičenju je učestvovalo 17 timova, odnosno 68 studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice. Takmičari su na raspolaganju imali 24 sata da reše zadatke i prezentuju ih stručnom žiriju.

"Hakatonci trče počasni krug" i ekipa "GSM" pobednici  7. BizKod-a

Drugo mesto BIZ dela takmičenja - ekipa "Biz Girlz"

Pobednik "kod" dela takmičenja je ekipa „Hakatonci Trče Počasni Krug”, koju su činili Mihajlo Žigić, Nemanja Mitrić, Luka Prćić i Luka Bašić sa VTŠ-a.

Za rešenje zadatka napravili su adekvatan izbor alata i tehnologija, postavili su puno funkcionalnosti koje su jasno prezentovali i pokazali su se kao dobro organzovan tim -  stoji u obrazloženju stručnog žirija koji je drugo mesto u ovom delu takmičenja dodelili ekipi "HungaricusEdge" (Lila Seres, Balaž Farkaš, Kristina Kočiš i David Sabo) dok je treće mesto pripalo ekipi "Conflict" (Jelena Maksimović, Anamarija Petin, Radovan Ivanović i  Maja Savić).

"Hakatonci trče počasni krug" i ekipa "GSM" pobednici  7. BizKod-a

Drugo mesto KOD dela takmičenja - ekipa "HungaricusEdge"

Ideja "biz" zadatka je bila osmišljavanje mentorske platforme za povezivanje mentora i mentija. Pobednik ovog dela takmičenja je ekipa „GSM” sa članicama Jelena Maćoš, Dunja Brunet, Jovana Vasin i Milica Lakić sa Ekonomskog fakulteta.

- Devojke su pokazale najbolji plan razrade biznis modela i naplate. Došle su spremne i bile su veoma posvećene poslu - istakli su članovi žirija koji su u ovom delu takmičenja drugo mesto dodelili ekipi "Biz girls" (Nikolina Stanić, Mila Marinković, Milica Kovač i Anđela Ćirković), dok je treća nagrada pripala ekipi "Bizladies" (Petra Ostrogonac, Anamaria Buzaši, Ružica Titin i Jovana Kljajić).

"Hakatonci trče počasni krug" i ekipa "GSM" pobednici  7. BizKod-a

Treće mesto BIZ dela takmičenja - ekipa "BizLadies"

Na ceremoniji zatvaranja takmičenja, direktor Inspira grupe, Branimir Gajić je izjavio da mu je "BizKod" i dalje jedan od najdražih projekata. Svim takmičarima je poručio da su već pobedili samim tim što su izašli iz svoje komfor zone.

"Hakatonci trče počasni krug" i ekipa "GSM" pobednici  7. BizKod-a

Pobednik KOD dela takmičenja - ekipa "Hakatonci trče počasni krug"

- Nadam se da ste se zabavili. Primetio sam da je ove godine atmosfera bila malo drugačija, da ste bili više fokusiraniji na rad, određeniji i usmereniji na sam zadatak. Imali ste priliku da osetite nešto najbliže praksi - kazao je Gajić - Savetujem vam da se u toku studija prijavljujete na razna takmičenja, prakse i part time poslove kako biste sticali iskustva slična ovom. Nemojte zapostaviti fakultet, jer teorisko znanje je veoma bitno, ali nemojte ni čekati da vam prvo radno iskustvo bude prvi full time posao. Praksa je ono što će vas izdvojiti i dati šansu da iskočite na tržištu rada.

U ime Visoke tehničke škole strukovnih studija, takmičarima je čestitao prof. dr Zlatko Čović, primetivši da su zadaci na "BizKod-u" iz godine u godinu sve ozbiljniji i bolji, a rešenja takmičara sve kreativnija. Poručio im je da ne zaborave da kreativne osobe ne teže da pobede nekoga, već da naprave nešto.

"Hakatonci trče počasni krug" i ekipa "GSM" pobednici  7. BizKod-a

Treće mesto KOD dela takmičenja - ekipa "Conflict"

Doc. dr Mirjana Marić se zahvalila Inspira grupi što je i ove godine na perfektan način ugostila studente Ekonomskog fakulteta i pružila im šansu da osete šta znači raditi na konkretnom projektu. Takođe se zahvalila i svojim studentima koji su na reprezentativan način predstavili fakultet i pokazali da su kroz studije stekli potrebna znanja i veštine da odgovore na ovogodišnji BizKod izazov.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2347

Povezana vest

Povezane teme

bizkod takmičenje

hakaton

inspira grupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.