Komentara: 16
Pregleda: 7336
Foto

Grupa turista iz Rusije posetila Vinariju „Zvonko Bogdan“

17.05.2021. u 17:59h
Izvor: Subotica.com
Grupa od 15 turista, poznavalaca i ljubitelja vina, posetila je danas Vinariju „Zvonko Bogdan“ i upoznala se sa autohtonim vinima i vinogorjem Subotičko-horgoške peščare.
Grupa turista iz Rusije posetila Vinariju „Zvonko Bogdan“

Poseta ruskih turista organizovana je u sklopu projekta „Iz Srbije s ljubavlju“, koji je definisan početkom godine i objedinjuje tradiciju, kulturu, istoriju i bogatstvo ukusa Srbije.  Tako  pruža novu percepciju svih navedenih aspekata naše zemlje, a iz perspektive stranog turiste. Projekat objedinjuje vinske ture i obilaske seoskih domaćinstava, kroz specijalizovane autorske turističke rute. Nova gastronomska putovanja - master kursevi vina, degustacija sireva, garažnih vina, slepe degustacije, pravljenje ličnih vinskih kupaža, svečane večere u duhu srpske tradicije uz muzičku pratnju, samo su deo ponude koju koncipira projektni tim.

Inicijativa je potekla iz potrebe da se raznovrsnost i bogatstvo gastronomije i vinarstva Srbije i Vojvodine što bolje predstavi i definiše kao jedinstven turistički brend.

Grupa turista iz Rusije posetila Vinariju „Zvonko Bogdan“- Ovo je povratak u normalan život i ovo je prva grupa turista iz Ruske Federacije koja dolazi posle počtka pandemije. Ovo je važan početa razvoja turizma između Srbije, Vojvodine i Rusije.  Poseta ljudi koji su obišli ceo svet i poznaju vina svedoči o tome kakav je kvalitet srpskih vina i drago nam je što će obići vinarije širom Srbije. Ideja nam je da gradimo brend, autentične sorte vina i da govorimo o izvozu većih količina kvalitetnog vina na tržište Ruske Federacije – poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, koji je poželeo dobrodošlicu gostima. – Sigurni smo da, kada se proširi  dobar glas o gostoprimstvu Srbije po kome smo poznati, a siguran sam da Rusi nemaju zemlju kojoj se više raduju nego što je Srbije, da će ovakve posete postati tradicionalne.

Domaćini u Vinariji „Zvonka Bogdana“ gostima su predstavili svoja vina kao i jela koja uz njih idu.

- Gosti iz Rusije su česti u našoj vinariji, vole vina, putovanja i uvek odaberu da posete neku od vinarija. Cilj današnje posete je promocija vinarstva Srbije – kaže Dragana Vasiljević, menadžerka vinskog turizma u Vinariji „Zvonko Bogdan“. -  Poslužili smo im četiri različita jela i vina koja se uz to slažu, a potom sledi druženje i predstavljanje naše tradicije.

Grupa turista iz Rusije posetila Vinariju „Zvonko Bogdan“Ljubitelji Dionisovog pića iz Rusije posetili su vinarije na Fruškoj gori, a obilazak će nastaviti po centralnoj Srbiji.

- Srpsko vino će zauzeti posebno mesto na ruskim policama i postati neizostavni deo naših života – kaže enolog Viktorija iz Moskve. – Bila sam u mnogim zemljama, videla mnoge vinarije i fascinirana sam kvalitetom srpskih vina. Uradićemo sve da prezentujemo srpska vina koja nažalost nisu predstavljena na ruskom tržištu.

Njeni sunarodnici su takođe oduševljeni onim što su do sada videli i doživeli u našoj zemlji.

Izvor: Subotica.com
Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“ Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“ Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“ Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“ Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“ Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“ Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“ Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji ,,Zvonko Bogdan“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 7336
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Turizam Subotica

vinarija Zvonko Bogdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.