• Pregleda: 5006

GrO DS: SVM treba da odluči ko mu je politički partner

U želji da po svaku cenu osvoji jeftine političke poene, Gradski odbor SVM požurio je da saopšti da samo Demokratska stranka nije podržala Skupštinsku raspravu o urbanističkim planovima, što je dvostruka neistina - navodi se u saopštenju GrO Demokratske stranke
GrO DS: SVM treba da odluči ko mu je politički partner

Prvo, kao što je javnosti poznato, Gradski odbor DS je 5.marta podržao inicijativu gradonačelnika Subotice da se preispita Plan generalne regulacije užeg centra grada, a u međuvremenu je iz Skupštine grada stigao poziv za vanrednu sednicu sa tom temom. Druga je neistina da su inicijativu potpisali "svi osim DS-a", jer na tom spisku nisu, na primer, DSHV, SPS i DSS. Kada u međuvremenu pročitate reakcije onih koji su njihovu inicijativu i potpisali, svima je odmah jasno da je reč o zloupotrebi podrške i želji da se prikaže kako su svi politički akteri na jednoj, a Demokratska stranka na drugoj strani kada su u pitanju problemi građana.

Ovakva politička manipulacija, u želji da se demonstrira neka nova većina u gradskom parlamentu, pod plaštom brige za subotičku graditeljsku baštinu koju je ta ista stranka svojim odlukama godinama uništavala, zaista je vrhunac licemerja.

Gospodo iz SVM-a: ako želite koaliciju sa SNS-om, otvoreno to saopštite svojim biračima i građanima Subotice. Obezbedite famoznih 34 odbornika i preuzmite odgovornost. Ovih provincijalnih političkih igrarija je bilo dosta.

Gradski odbor DS u Subotici

povezane teme

36
clouseau Odgovori
Ne razumem zasto ne smire ove ljude pre nego sto krenu da pisu ovako glupa saopstenja/javne prepiske/dojave/itd. Ovo je ocigledano pisao jedan mali kipteci gremlin.
Milos Odgovori
Kada sam juče pročitao one laži SVM-a... Pa, ne znam, zaista je tužno
da se jedna stranka koju sam smatrao ozbiljnom, služi takvim
manipulacijama i lažima.
Janos Odgovori
Bilo bi pošteno od SVM-a da, pre svega zbog svojih birača, konačno zauszme jasan stav i kaže da li sebe smatra delom vlasti ili opozicije. Uživati u svim beneficijama koje vlast nosi, a ovako se ponašati i ne davati ni jedan konstruktivan predlog je, u najmanju ruku, žalosno.
balkan Odgovori
Ma najmanji je problem obezbediti 34 odbornika na nacin na koji ste vi obezbedili vecinu...Korumpirani kvazi politicari u Subotici se kupuju radnim mestima sa jeftino kupljenim diplomama...Svi ste vi beskicmenjaci koji pretrcavaju od jedne stranke do druge po principu ko da vise...I zato demokrate ne zaledjite se na SVM,bojim se da ste se opet pogresno preracunali i da ce to biti vas definitivni kraj!!!
Subotičanka Odgovori
Juče je postalo očigledno da je SVM izgubio kompas. Nakon onakvog
saopštenja, prepunog laži, sasvim je jasno da, ne u koaliciji, nego
presvega u SVM-u postoje OGROMNI problemi.
lili Odgovori
Priznajem da mi je izuzetno išlo na živce ovo ponašanje SVM-a. Ljudi,
ili ste vlast ili ste opozicija. Setite se da ste i pre 4 godine
pokušali sa ovakvim ponašanjem. Izleteli ste iz vlasti i po broju
odbornika ali na istorijski minimum. Uozbiljite se!
Pluskvamperfekt Odgovori
...rekoshe "demokrate" i odoshe u opoziciju.
luka Odgovori
Samo polako, nemojte da brzate. Ometlaće vas sa onom velikom metlom za čišćenje smeća koje se koriste u "provincijama". I dalje vam se saopštenja sastoje od samih nekulturnih provokacija što govori više o vama nego sva vaša zlodela koja ste učinili ovom gradu i ljudima u ovom gradu. Inače pošto ste neobavešteni 34 odbornika su obezbeđena a vama jedino prostaje da izgovorite ono istorijsko "ZAR I TI SINE BRUTE" (potražite na netu značenje tih reči ako ste toliko sposobni). Svi su izgledi da će Vlatko da dobije u amanet stranku u debeloj i dugačkoj opoziciji. Ali šta će te , ovo je početak KRAJA. Puno pozdrava.
Jovan Odgovori
Heh, možda bi i mogao SVM sa SNS-om kada bi imali većinu. Ipak, ne
zaboravite da je SNS u SUboti prošao katastrofalno, a da SVM-u birači
nikada ne bi oprostili koaliciju sa nekim koje pretio etničkim
čišćenjem Vojvodine.
građanin Odgovori
Ajmo ispisati nove izbore, jer ovako samo stojimo u jednom mestu. Svako kaze sta hoce! Nema smisla jos cekati 3 godine!
bukin Odgovori
Svi ste isti!
Kobescxak Odgovori
Neka ste im saopstili, vreme je da vec SVM jednom pokazu karte, a na uvek gibicuju.Ucestvoju u vlasti, stalno traze jos direktorskuh fotelja za njihove clanove, kao i druge privilegije, a glume opoziciju i dusebriznistvo za grad, kao da preko 20 godina u opste nisu bili u vlast i sve sto je lose urađeno ili nije urađeno, oni ni malo nisu krivi.To mogu pricati drugom, a ne suboticanima.Krajne je vreme da napuste koaliciju, naprave drugu vecinu i pokazite sta znate.Prolece je blizu, brze ce vam procvetati ruze.
radijalac Odgovori
Igrarije radi DS! Zar se niste osvestili?
rax Odgovori
tako i treba, vms da izadje iz koalicije i neka udje u koaliciju sa sns. ds mi madjari se secamo sta je bilo prije ca. 4 godine.
Valentin Odgovori
Kada pričamo o vrhuncu licemerja onda je svakako prva asocijacija upravo DS. Sa brojnim aferama u toku, osuđivanim licima na funkcijama, obmanama građanstva a i sopstvenih birača DS dotiče samo dno moralnog i društveno-odgovornog ponašanja. Da nije tako, već bi imali najmanje 3 ostavke u svojim redovima ili skupštini grada.
DS više nema ligitimitet da bude vlast u ovom gradu, a pitanje je da li je uopšte i imao s'obzirom na broj i intezitet malverzacija tokom izbora. Građani će to da joj "objasne" prvom prilikom.

Kada već pominjete SNS setite se da posao koji je gospodin Vučić započeo se zahuktava iz dana i dan, te će vremenom doći na red i sitne prevare i krađe lokalnih kokošara koji stoje iza ovakvih demagoško-patetičnih saopštenja...
Dragan Odgovori
Da ste moralne gromade kako sebe vidite svi biste dali ostavke!Imate ko zna koliko istraga protiv vasih ljudi,korumpirani ste najstrasnije,stranka vam sluzi kao centar za bogacenje,odbornike kupujete radnim mestima i novcem,prodajete nam zemlju i gradite hale investitorima od naseg novca...DOSTA,predajte se i nekoristite se podlim lajanjima da biste sebe oprali jer vas ni pacifik sada ne bi ocistio od nedela koje ste ucinili u ovom gradu!
Kobescxak Odgovori
Steta sto u kokalnom parlamentu nema G-17 tj. URS, bio bi jos veci keveredes, oni su naucili burgijati, pocev od Republickog parlamenta i Vlade pa nadole, samo i njoma se utanjila i otupila burgija, a u Subotici su nestali kao magla.Nije steta, dosta su nam prodavali maglu.
Marija Odgovori
Stidite se gospodo iz SVM-a! Nisu vas građani birali da konstantno opstruišete i kritikujete, već da uradite nešto korisno za ovu vlast. Ako ovako nastavite, i treba vas u opoziciju...
srpkinja Odgovori
Molim Vas gospodine Maglai prekinite ovu agoniju,pljačke ,laži,korupcije,kriminala,zapošljavanja... samo Vi i gospodin Pastor možete izbacit iz vlasti ove demokrate koi su se učaurili u razno razne fotelje.Dosta je građanima da ih vode žuti,sve je opljačkano,uništeno,razoreno.....od kada su oni na vlasti,neka dođe crni đavo na vlast,od ovih neće crnji biti.
h_d Odgovori
@cluseau - nogekako, gremlin posut žutom vodicom ;)
@balkan - odličan post, osim par časnih izuzetaka bavljenje politikom u Subotici je utočište ološa, potencijalnih krimosa i dupeljuba.
@luka - 5*, taj V. je jedini ok lik u tem preduzeću pred stečajem.

Mislim da duet M&M treba da preuzme političko kormilo Grada, a da u Javne službe i ustanove postave kvalitetne vanstranačke ljude i stručnjake koji bi doprineli racionalizaciji ljudstva i budžeta.
Mishko Odgovori
Tako je ako gospoda iz SVm zele vlast sa Gojkom neka kazu da su napustili evropski kurs!
popaj Odgovori
Bože pomozi nam. Ovi političari i politikuši neznaju da stanu.
Ko Vam je utuvio u glavu da je NAROD u Subotici neuk,neškolovan,pomalo debilan itd.....
E Popaj Vam kaže:
Narod Subotice,jeste inteligentan,pismen, školovan u državnim školama i fakultetima i diplome su im validne, za razliku od nekih među Vama koji školovani na kusevima i školicama na "Otvorenom univerzitetu",naravno o trošku NARODA.
NAROD zna šta hoće !!!! Bolji život,radna mesta,bolje sutra i .............
NEĆE NAROD Vaše svađe za fotelju.Komšija i moja malenkost još nismo zaboravili gde su nam zviždaljke,šerpe i varjače.A u međuvremenu saznali smo i za VUVUZELE.
Subotičanin Odgovori
"Ovih provincijalnih političkih igrarija je bilo dosta."

Jel to znači da će ovaj grad konačno da doživi da ga sjašu braća i kumovi?
Tetka Marica Odgovori
Žuti moraju prvo da kažu šta rade sa DSS om u vlasti koja je antievropska stranka a na listi i radikali koji su sad "nezavisni".Sa druge strane su u vlasti sa SRS-om u Somboru i Baču tako da su morali da im doštampaju majice sa Šešeljevim likom koje nose na sednicama.Još malo pa će im sednica glavnog odbora počinjati sa "spremte se , spremte četnici"?!!DS je interesna pljačkaška družina lišena poštenja i ideje bez principa što je gore navedeno.A što se tiče njene evropske provenijencije nju je lepo opisao Jelko Kacin komentarom o Borisu Tadiću.Objavite ako ste nezavisni!
skarlet Odgovori
Gotovi ste,jasno je da znate.Građani žele da odgovarate za sva (ne) dela u zadnjih 10 godina,a ne tek tako da odete u opoziciju i kažete čiča-miča gotova je priča.Nismo deca,gospodo nadam se da ćete zakonski odgovarati pod punim imenom i prezimenom.Ovo je jako važno,zbog budućnosti Subotice.
kojot Odgovori
@popaj
Bolji zivot imate na rts-u svako vece od 20:10h vec skoro dva meseca,znaci nisu nas slagali ispunili su svoje obecanje.
dunja Odgovori
Da, zelimo da Vi, vladajuci, odete sa vlasti! Ono sto ste napisali suprotno je Vasim teznjama da ni po koju cenu ne date vlast! Jedno govorite, a drugo radite, zar ne gospodo Demokrate!
popaj Odgovori
Kojot !
Hvala Vam što ste ukazali na moju grešku. I u skladu sa tim žuta,zelena,liht roze,crvena i encijan grahorasta preduzeća će dobiti zadovoljštinu.Kol'ko sutra dok sročim tekst moje izvinjotine.
Daki Odgovori
Izgleda dogorelo DS-u kada su poceli sa ovakvim histericnim izjavama.A tek ove omladinke i omladinci DS-a sa njihovim komentarima.A i razumem ih,uhvatila ih panika da ne budu sklonjeni sa njihovih novih,izmisljenih,radnih mesta po opstini i javnim preduzecima i ustanovama.Ali dzaba,vreme je da se nesto uradi i tome stane na kraj.A kako bih voleo da vas vidim kod privatnika na radnim mestima,da vidim jer bi onda pisali komentare tokom radnog vremena ili dosli na net kasno uvece kao npr. ja,jer ne znam dokle mi je radno vreme i kada cu stici kuci.
mali Odgovori
Jovane koliko imas godina ? i ko ti je napunio glavu tim glupostima o etnickom ciscenju ?,da li si svestan tezine gluposti koje si izrekao ?,stavi prst na celo pa razmisli pre nego tako nesto sto napises!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.