Komentara: 25
Pregleda: 5565

Saopštenje G.O. SVM-a

06.03.2013. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
Odbornička grupa Saveza Vojvođanskih Mađara je 01. marta inicirala sazivanje Skupštine Grada sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a to je plan detaljne regulacije koji je izazvao ogroman skandal i opšte negodovanje.
Saopštenje G.O. SVM-a

SVM je tražio podršku od ostalih odborničkih grupa za tri tačke svog predloga, a to je obustava svih postupaka koji su u vezi sa planom uređenja centra grada, da se Gradsko veće obavezuje da će u roku od 30 dana razrešiti gradsku komisiju za planove i imenovati novu od vanstranačkih stručnjaka, te da će u roku od 30 dana plan poslati na stručnu reviziju Institutu za arhitekturu i urbanizam Republike Srbije u Beogradu.

Gradska organizacija SVM je sa radošću primila vest, da je Marija Kern Šolja za 8. mart sazvala vanrednu sednicu Gradske Skupštine povodom tačke dnevnog reda koju je predložio SVM. U proteklim danima je gradonačelnik Modest Dulić sve učinio, da bi ovu inicijativu sprečio, ne prezajući ni od toga da ideju prikaže kao svoju – okrenuvši leđa tako i najbližem saradniku, savetniku i partijskom kolegi Nebojši Janjiću, navodi se u saopštenju SVM-a i dodaje da se od 1. marta pozivu odborničke grupe SVM-a priključila Socijaldemokratska partija, Srpski pokret obnove, Srpska napredna stranka, Svetlana Stipanović – nezavisni odbornik, dva člana LSV, Mirko Bajić, Liberalno Demokratska partija i Mošt, kao i Subotica u Srcu. Odbornička grupa Demokratske stranke nije.

Da bi se plan uređenja grada u sadašnjoj formi i prema gornjim zahtevima obustavio, za 08. mart je potrebno najmanje 34 glasa.  SVM se nada, da će se i odbornici Demokratske stranke priključiti i da će za predlog glasati svih 67 odbornika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 25
Pregleda: 5565

Povezane vesti

Povezane teme

generalni urbanistički plan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.