Komentara: 1
Pregleda: 2510
Foto

Grlo "Sabath black" pobednik 93. Srpskog kasačkog derbija, "Serial killer" najbolje na Trci grada Subotice

12.10.2020. u 11:07h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom hipodromu juče je održan sedmi trkački dan, održano je osam trka, među kojima su tradicionalne "Srpski kasački derbi" i "Trka grada Subotice" u slavu oslobodiocima Subotice u Drugom svetskom ratu. KK "Bačka" će organizovati još jedan trkački dan, koji će i označiti kraj kasačke sezone.
Grlo "Sabath black" pobednik 93. Srpskog kasačkog derbija, "Serial killer" najbolje na Trci grada Subotice

"Trka grada Subotice" za grla starosti tri i više godina pripala je Borisu Kečenoviću i grlu "Serial killer" italijanskog uzgoja (3200m, 1:20.8), dok je trofej "Srpskog kasačkog derbija" (četvorogodci domaćeg uzgoja) pripao slovencu Peri Zadelu sa grlom "Sabath black" u vremenu 1:20.1, šesto stotinki brže od "San Sira" koji je vozio Antun Horvatski.

Trofej "Trke grada Subotice" pobedničkom grlu, vozaču i njegovim vlasnicima dodelio je Zvonko Bogdan, idejni tvorac ove trke.

Grlo "Sabath black" pobednik 93. Srpskog kasačkog derbija, "Serial killer" najbolje na Trci grada SuboticePo rečima pobednika kasačkog derbija, Pere Zadela, prvi favorit je bio grlo "San Siro" (Branislav Mukić), međutim "Sabath black" je pokazao odličnu formu i zasluženo je poneo šampionsku lovoriku.

- Uvek su dobri utiski kada slaviš najveću trku sezone. Imali smo taktiku ali sve se okrenulo kada sam izbio na čelo, jer ro nije bio plan, dobio sam dobra leđa od Branka (Skenderovića), "Sabath" mnogo više voli da trči nekome u leđa, ne voli da je sam na čelu. Malo sam se uplašio na 700 metara do kraja kada sam trebao da idme drugu špuru, bojao sam se da idemo prebrzo. Ipak, "Sabath" je danas pokazao izvrsnu formu, a tu najveće zasluge idu Branku koji je poslednja dva meseca dobro radio sa njim - izneo je utiske Zadel neposredno po završetku trke

Grlo "Sabath black" pobednik 93. Srpskog kasačkog derbija, "Serial killer" najbolje na Trci grada Subotice

Grlo "Sabath black" pobednik 93. Srpskog kasačkog derbija, "Serial killer" najbolje na Trci grada SuboticeLovoriku i legendarnu srebrnu potkovicu pobedniku trke "93. Srpski kasački derbi" (SKD) dodelio je predsednik Udruženja za kasački sport Srbije, Željko Vujanović.

- Ova godina je u najmanju ruku čudna, mučimo se sa organizacijom trka, ali mislim da smo izvukli maksimum u ovoj godini, u skladu sa merama u borbi protiv zaraze korona virusa. Moramo biti zadovoljni, u jednom momentu se činilo da uopšte neće biti sezone. Kada se sve svede desetak trkačkih dana u sezoni je lep uspeh - zadovoljan je Vujanović.

Pre samog SKD okršaja vozači dvanaest kasača su se predstavili publici u paradi "oldtajmera".

I pored teških uslova za organizaciju ovakvih takmičenja, Konjički klub "Bačka" je našao način da se izbori sa svim izazovima, i da uz pomoć porodice Jokić iz Sombora i brojnih drugih prijatelja konjičkog sporta zatvori finansijsku konstrukciju i polako privodi kraju sezonu.

Grlo "Sabath black" pobednik 93. Srpskog kasačkog derbija, "Serial killer" najbolje na Trci grada Subotice- Zbog aktuelne epidemiološke situacije bili smo prisiljeni da pomerimo održavanje sedmog kasačkog dana i velike trke "Srpski kasački derbi", koja se inače održava u avgustu. U takvim uslovima bilo je teško organizovati takmičenje, a i konji su bili u lošijoj formi. Bojali smo se oktobarskog vremena, ali prelep dan na Gradskom hipodromu išao nam je na ruku i uspešno smo održali i ovaj sedmi dan - kaže Miodrag Zagorac, predsednik KK "Bačka".

Do kraja kasačke sezone u Srbiji ostale su još četiri trke, a jedna od njih je u Subotici. U KK "Bačka" veruju da će biti u mogućnosti zbog situacije sa korona virusom da uspešno privedu sezonu kraju, sa nadom da će sledeću dočekati u boljim okolnostima.

Izvor: Subotica.com
Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi Konjičke trke: Sedmi dan - Trka grada Subotice i 93. Srpski kasački derbi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2510
Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

srpski kasački derbi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.