Komentara: 0
Pregleda: 1414

"Greenteligence" i "ŽSON" pobednici 8. BizKod-a

18.03.2024. u 10:49h
Izvor: Subotica.com
Nakon neprospavane noći i više od 24 časa od otvaranja takmičenja, proglašeni su pobednički timovi osmog BizKod hakatona, namenjenog studentima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici u organizaciji Inspira grupe. Prvo mesto u "biz" delu takmičenja zauzela je ekipa "Greenteligence", dok je ekipa "ŽSON" odnela pobedu u "kod" delu takmičenja.
"Greenteligence" i "ŽSON"  pobednici 8. BizKod-a
Foto: Pobednici BIZ talmičenja

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 96 studenata pred koje je postavljen ozbiljan zadatak – da osmisle i naprave platformu koja će povezivati ljude koji traže cimere sa ljudima koji traže sobu za sebe. Takmičari su bili raspoređeni u 24 tima sa po 4 takmičara – 12 biz i 12 kod, a za rešenje su na raspolaganju imali samo 24 časa. 

U pronalaženju najbolje "biz" ideje prvo mesto osvojio je Greenteligence, koji su činili Rada Burmazović, Teodora Spasojević, Saša Lukić i Stefan Ljubinković sa Ekonomskog fakulteta iz Novog Sada.

"Greenteligence" i "ŽSON"  pobednici 8. BizKod-aPred zahtevnim žirijem istakli su se svojim sveobuhvatnim pristupom od osmišljavanja, analize, kreiranja finalnog najmodernijeg rešenja koje su predstavili konciznom i kreativnom prezentacijom. Mentori su rekli da su saradnju sa partnerskim Kod timom shvatili na izuzetno lep i ispravan način, iskoristivši prethodno stečeno znanje na fakultetu.

"BIZKOD" - TAKMIČENJE KOJA SPAJA PRIVREDU I OBRAZOVANJE Otvarajući takmičenje, Branimir Gajić, direktor i suosnivač Inspira grupe, pozdravio je profesore, takmičare kao i BizKod organizacioni tim koji čini preko 80 zaposlenih Inspira grupe - BizKod približava i spaja privredu i obrazovanje, pružajući mogućnost studentima da osete kako izgledaju realni izazovi u poslovnoj svakodnevnici. Svi ste pobedili time što ste hrabro izašli iz svojih komfor zona i pojavili se ovde - izjavio je Gajić.

Ispred "kod" dela, pobedu je odnela ekipa ŽSON koju čine David Jurček, Andrej Bačić i Marko Davorija sa Visoke tehničke škole strukovnih studija i Jelena Maksimović sa Ekonomskog fakulteta u Subotici. Žiri je istakao da su imali arhitekturalno sjajno postavljenu platformu, najkompletnije rešenje zadatka i izuzetno čist i organizovan kod visoke održivosti. Mentori su se složili da su bili organizovani, istrajni i izuzetno komunikativni, što se posebno odrazilo u saradnji sa partnerskim Biz timom. 

"Greenteligence" i "ŽSON"  pobednici 8. BizKod-a

Pobednici KOD takmičenja

Podsećamo, novina na osmom BizKodu je bila međusobna saradnja timova za šta su dobijali dodatne poene. 

Drugoplasirani "biz" tim bile su BizLadies (Petra Ostrogonac, Jovana Kljajić, Ružica Titin i Annamaria Buzaši) a odmah za njima tim Marketim (Jovana Jaglić, Sofija Kovačev, Natalija Arnautović, Tijana Perc). 

Drugo mesto u "kod" delu takmičenja zauzeli su MazdaMiata (Tibor Bendeguz Juhas, Balint Husar, Ervin Holo, Šebešćen Komuves), a treće mesto pripalo je timu VIFO (David Sabo, Gabor Farkaš, Bence Pamer, Dominik Stančulov). 

"Greenteligence" i "ŽSON"  pobednici 8. BizKod-aIspred Ekonomskog fakulteta u Subotici, obratila se prof. dr Mirjana Marić koja se zahvalila organizatorima na uspešnom projektu, a studentima tome što su izašli iz svojih komfor zona, poželevši im puno sreće i uspeha u daljim studijama i razvoju karijere.  

- Osetili ste šta znači biti timski igrač i raditi u vremenski ograničenim okolnostima. Videli ste razne situacije koje se dešavaju u realnom životu i proživeli različite emocije koje ih prate. Nadam se da ste ovog vikenda stekli mnogo toga i uspomena i prijateljstava. Svima vam čestitam i vidimo se sledeće godine rekao je prof. dr Zlatko Čović sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici - Došli smo do kraja uzbudljivog vikenda, a nadamo se da vam je ovo iskustvo poslužilo da vidite šta sve može da se uradi za 24 časa uz prave ljude i vrednovanje timskog rada. Vidimo se na BizKodu i sledeće godine - nadovezala se Tanja Ikić, direktor za HR i korporativne komunikacije Inspira grupe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1414
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

visoka tehnička škola strukovnih studija

bizkod takmičenje

inspira grupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.