Komentara: 5
Pregleda: 20605

Granični prelazi Horgoš 2 i Bački Vinogradi rade do 22 časa do kraja sedmice

24.07.2019. u 17:33h
Izvor: Subotica.com
Na graničnim prelazima sa Mađarskom u toku su letnje gužve koje često donose i višečasovna zadržavanja, koja su posebno izražena vikendom. Dve države su dogovorile da dva "mala" prelaza ove sedmice rade produženo.
Granični prelazi Horgoš 2 i Bački Vinogradi rade do 22 časa do kraja sedmice

Sa Horgoša, najfrekventnijeg prelaza na severu Srbije, putnicima savetuju da se tokom turističke sezone radije opredele za manje opterećene granične prelaze – Horgoš 2, Bačke Vinograde, Bajmok, Đalu, pa i Kelebiju, preko kojih je promet putnika znatno manji.

Da bi se pritisak putnika na granični prelaz Horgoš smanjio, radno vreme manjih prelaza u blizini, Horgoša 2 i Bačkih Vinograda, će u periodu od 22. do 29. jula biti produženo, pa sada rade od 7 do 22 časa, dok će radno vreme prelaza Bajmok od 1. do 7. avgusta biti od 7 časova do ponoći.

Zadržavanje je, prema rečima dežurnih službenika, najveće u jutarnjim časovima, kada na prelaz pristižu oni koji su putovali noću, te se tada na prelazak granice na Horgošu čeka oko sat i po vremena, ali te brojke variraju iz sata u sat.

Izbegavajte noć i dane vikenda

Iz Uprave carina poručuju da ukoliko žele da izbegnu čekanja na prelazima, putnicima se pored korišćenja manje opterećenih prelaza, savetuje da izbegavaju putovanja u dane vikenda, tačnije, od petka posle podne do nedelje ujutru. Dobro je znati i da se veće gužve stvaraju i onim danima kada je uobičajna smena turista, poput 1. i 10. u mesecu, dodaju iz Uprave carina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 20605
Povezane teme

granični prelaz horgoš

gužva na graničnim prelazima

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz kelebija

granični prelaz

gužve na graničnim prelazima

granični prelaz horgoš 2

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.