Komentara: 0
Pregleda: 22269

Granični prelaz "Horgoš 2" otvoren i za automobile

31.12.2015. u 18:08h
Izvor: Subotica.com
Malogranični prelaz "Horgoš 2"otvoren je od juče i za putnička vozila. Kako se navodi na sajtu mađarske policije, prelaz za putnička vozila će biti otvoren do daljnjeg, a radno vreme će biti, kao i za pešake - od 7 do 19 časova.
Granični prelaz "Horgoš 2" otvoren i za automobile

Na osnovu sporazuma Vlada republike Srbije i Mađarske, granični prelaz "Horgoš 2", od juče je ponovo otvoren za putnički saobraćaj automobilima. Prelaz je posle više godina nekorišćenja obnovljen i otvoren 31. jula ove godine za pešake i bicikliste, radne mašine (traktori, kombajni i dr...), ali i dalje nije moguć prelaz granice autobusima i kamionima.

Od 1. septembra prolaz je bio moguć samo za pešake i bicikliste, a današnjom odlukom ponovo mogu da prelaze i putnička vozila.

Tokom migrantske krize mađarska granična policija je 15. septembra postavila metalne barijere i angažovala pojačane snage kako bi se sprečio tada veliki broj migranata koji su ulazili u Mađarsku zvaničnim putem, a nakon što je ova zemlja postavila žičane bodljikave žice tokom čitavog graničnog pojasa sa Srbijom.

Prelaz je ponovo otvoren 22. oktobra, ali i dalje saobraćaj je ostao samo za pešake i bicikliste.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 22269
Povezane teme

granični prelaz

granični prelaz horgoš 2

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.