Komentara: 3
Pregleda: 5970

Gradska Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

01.06.2015. u 16:22h
Izvor: RTV City
U okviru akcije “Karika koja nedostaje” koju realizuje škola Sonja Marinković u saradnji sa gradskom Mrežom podrške inkluzivnom obrazovanju, danas su u Novoj opštini sumirani dosadašnji rezultati projektnih aktivnosti i date smernice za nastavak rada na unapređenju razvoja inkluzivnog obrazovanja u Subotici, ali i u opštini Odžaci koja je partner Subotice u ovom republičkom projektu.
Gradska Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Karika koja nedostaje su svakako deca i učenici kojima je potrebna dodatna obrazovna podrška:

  • marginalizovana deca,
  • talentovana deca,
  • deca sa smetnjama u razvoju.

Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju grada Subotice oformljena je sa ciljem da se obrazovnim institucijama, školama i vrtićima, kao i pojedincima, pruži podrška u oblasti inkluzivnog obrazovanja.

Mreža je nastala kao odgovor na potrebe obrazovno-vaspitnih ustanova za dodatnom podrškom u razvijanju prakse dostupnog, kvalitetnog i pravednog obrazovanja za svako dete, sa posebnom pažnjom i brigom za decu iz osetljivih društvenih grupa. Kordinatorke subotičke Mreže - psihološkinja škole „Sonja Marinković“ - Branka Bešlić i psihološkinja škole “Jovan Jovanović Zmaj” - Dragana Ćupurdija i predstavnica roditelja Olivera Petković, pored drugih, govorile su na Savetovanju.

Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje je istakao značaj gradske Mreže i u ime gradske uprave sem pozdravnih, uputio i reči podrške aktivnostima lokalne Mreže u inkluzivnom obrazovanju. Skupu su prisustvovali predstavnici većine gradskih i prigradskih osnovnih škola, zatim Politehničke škole i Školskog centra Dositej Obradović.

Više informacija na internet adresi www.mrezainkluzija.org 

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5970
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.