Komentara: 8
Pregleda: 9238

Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2022. godini

12.01.2022. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice posetio je danas porodicu Rolc, čiji je sin Uroš prva beba rođena u novoj 2022. godini u našem gradu. Uz čestitke na prinovi, prvi čovek grada je ponosnim roditeljima Nikolini i Goranu uručio poklon karticu u vrednosti od 100.000 dinara, a Uroša i njegovog starijeg brata Veljka darovao prigodnim poklonima.
Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2022. godini

Nakon obilaska prvorođene bebe u našem gradu, Uroša Rolca, koji je na svet došao 1. januara u 12.25 časova u porodilištu subotičke Opšte bolnice, gradonačelniki je istakao da je ovim nastavljena lepa tradicija.

Grad redovno novčano pomaže sve trudnice i majke, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić i dodao da je danas prilika da istakne šta je to što naš mali sugrađanin i njegovi roditelji mogu da očekuju od svoje države. 

- Zahvaljujući novim republičkim merama, roditelji će za drugo dete, poput Uroševih roditelja, osim jednokratnih 5.000 dinara namenjenih za nabavku opreme za dete, i 10.640 dinara mesečno koje će dobijati tokom sledeće dve godine, kao podršku dobiti i izuzetno značajnu jednokratnu pomoć od 100.000 dinara. Dakle, majke koje se odluče da rode drugo dete, dobiće od svoje države ukupno 355.000 dinara - naveo je Bakić.

Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2022. godiniOn je podsetio kako je za prvo dete iznos sa 100.000 dinara uvećan na 300.000 dinara jednokratno i da je to deo šireg paketa mera podrške rađanju.

- Grad Subotica prati podršku rađanja dece koju je prezentovao predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije. Još jednom čestitam porodici Rolc i želim Urošu i njegovom bratu Veljku bezbrižno detinjstvo u našem gradu, a Subotičanima koji žele da postanu roditelji poručujem da će imati podršku svoje države Srbije i svog grada - naglasio je Bakić.

Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2022. godiniSupružnici Nikolina i Goran Rolc zahvalili su se gradonačelniku na poklonima i izdvojenim sredstvima za njihovog Uroša. Nikolina je navela kako je porođaj protekao u najboljem redu, da je beba bila teška 3.090 grama i dugačka 50 centimetara i da je njoj ovo drugo dete.

- Porodila sam se carskim rezom, sve je bilo u redu. Uroš je zdrava, živahna beba i lepo napreduje. Srećni smo zbog prinove, a najradosniji je njegov četvorogodišnji brat Veljko. Zahvaljujemo se gradonačelniku i Gradu Subotici na pažnji, poklonima i finansijskoj podršci - kazala je Nikolina Rolc.

U porodilištu subotičke Opšte bolnice 1. januara 2022. godine rođeno je šest beba. U 2021. godini ukupno je rođeno 1.318 beba, što je za 20 više u odnosu na broj beba rođenih u 2020. godini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 9238
Povezane teme

stevan bakić

prva beba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.