Komentara: 20
Pregleda: 11974

Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2021. godini

06.01.2021. u 14:12h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2021. godini

Gradonačelnik Stevan Bakić posetio je danas prvorođenu bebu u 2021. godini u našem gradu, Sofiju Đorđioski, koja je na svet došla 1. januara u 6:40 časova u porodilištu subotičke bolnice. Ponosnim roditeljima Bakić je čestitao na prinovi, poželeo im dobro zdravlje, puno sreće, uspeha i radosti i uručio prigodne poklone i poklon karticu u novčanoj vrednosti od 50.000 dinara.

- Danas smo, poštujući sve epidemiološke mere, posetili divnu porodicu Đorđioski, čija je ćerka Sofija prva subotička beba rođena u novoj 2021. godini - izjavio je Bakić, dodajući da nas ova lepa i simbolična tradicija podseća da su deca najvažnija, kako za grad, tako i za našu zemlju.

Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2021. godiniSupružnici Slađana (32) i Marinko (35) Đorđioski zahvalili su se gradonačelniku na poklonima i izdvojenim sredstvima za njihovu Sofiju. Slađana je navela da je porođaj protekao u najboljem redu, da je beba bila teška 3.370 grama i dugačka 51 centimetar i da je njoj ovo drugo dete.

- Porodila sam se prirodnim putem, sve je bilo u redu. Sofija je najlepši poklon koji sam mogla da dobijem za Novu godinu. Zdrava je i lepo napreduje. Srećni smo zbog prinove, samo je njena sestra Elena, koja će u martu napuniti dve godine, nekako zbunjena. Zahvaljujemo se gradonačelniku i Gradu Subotici na pažnji, poklonima i finansijskoj podršci - rekla je Slađana Đorđioski.

Gradonačelnik posetio prvorođenu bebu u 2021. godiniGradonačelnik je podsetio da lokalna samouprava redovno novčano pomaže sve trudnice i majke.

- Finansiramo četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za prvo i prvi pokušaj za drugo dete. Pomerili smo i starosnu granicu za tu proceduru na 44 godine života kod žena, a u Opštoj bolnici je, pre pandemije, otvoren novi Centar za vantelesnu oplodnju u čije opremanje su Grad i Pokrajina investirali više od 300.000 evra. Kao što je rekao predsednik Aleksandar Vučić, bez dece ni Srbija neće postojati, tako da ćemo kao lokalna samouprava nastaviti da činimo sve da doprinesemo politici podrške rađanju koju sprovode Vlada Srbije i Pokrajinska vlada - poručio je Bakić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 11974

Povezana vest

Povezane teme

novorođeni

stevan bakić

prva beba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.