Komentara: 8
Pregleda: 2835
Foto

Gradonačelnik Osijeka u poseti Hrvatskom nacionalnom veću

18.05.2022. u 17:14h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić posetio je Hrvatsko nacionalno veće u Srbiji, a tom prilikom održan je sastanak na kom se razgovaralo o mogućnostima za intenziviranje saradnje između ovog grada i krovne organizacije Hrvata u Srbiji.
Gradonačelnik Osijeka u poseti Hrvatskom nacionalnom veću

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsednica Hrvatskog nacionalnog veća Jasna Vojnić složili su se da prostora za intenziviranje i produbljivanje saradnje ima, pre svega, na polju kulture i obrazovanja.

- Podsećam da su Osijek i Subotica još od 2010. godine partnerski gradovi. Imali smo prekogranične projekte, odavno sarađuju ustanove kulture i privrednici iz ova dva grada, a most te saradnje su upravo Hrvati koji žive u Republici Srbiji. Razgovarali smo i o mogućnostima za intenziviranje saradnje između Osijeka i hrvatske zajednice u Srbiji i verujem da će ta saradnja nakon današnjeg sastanka biti još bolja i kvalitetnija - kazao je Radić - Poseta gradonačelnika Osijeka je bila izuzetno konstruktivna, razgovarali smo o budućoj saradnji u onim oblastima za koje je zaduženo Hrvatsko nacionalno veće, a to su, pre svega, obrazovanje i kultura. Vannastavne aktivnosti sa našim đacima se često realizuju u Osijeku. Takođe, bilo je reči o podršci našim studentima u tom gradu, jer svake godine sve više dece iz Subotice odlazi tamo na studije. Nama to veoma znači, jer ako odu tamo da studiraju veća je šansa da se nakon studija vrate u Suboticu - navela je Jasna Vojvić, predsednica HNV-a.

Gradonačelnik Osijeka u poseti Hrvatskom nacionalnom većuDa su ovakve posete dragocene smatraju i predsevnici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

- Mi kroz ovakve posete u neposrednoj komunikaciji možemo vrlo jasno da iskažemo naše stavove, razumevanje društvenog položaja, te očekivanja u saradnji kako između dva grada, tako i između Osijeka i institucije hrvatske zajednice - poručio je Tomislav Žigmanov, lider DSHV-a.

Gradonačelnik Osijeka u poseti Hrvatskom nacionalnom veću

 

Izvor: Subotica.com
Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću Poseta gradonačelnika Osijeka Hrvatskom nacionalnom veću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2835
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

dshv

radna poseta

jasna vojnić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.