Komentara: 19
Pregleda: 7489

Gradonačelnik obišao JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistač

12.08.2014. u 17:17h
Izvor: RTV Yueco
Grad će imati velike izazove kada je reč o budućnosti JKP Vodovod i kanalizacija, pre svega zbog proširivanja vodovodne i kanalizacione mreže, kao i izgradnje fabrike vode br. 2. zbog poboljšanja kvaliteta pijaće vode, ali i usklađivanje materijalnih sredstava Vodovoda i Grada sa potrebama građana, istakao je gradonačelnik Subotice prilikom posete JKP "Vodovod i kanalizacija".
Gradonačelnik obišao JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistač

Delegacija grada obišla je i subotički prečistač, odnosno centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koji iako radi po veoma visokim standardima, još uvek čeka upotrebnu dozvolu kada će i zvanično biti pušten u rad.

Potrebno je napraviti realne planove za budućnost, jer su trenutne mogućnosti u privrednom okruženju, mnogo manje nego što je dugoročno planirano. Ono što je možda i najbitnije jeste da se kvalitet vode dnevno uzorkuje i da je kvalitet vode dobar. Kada je reč o proširenju sekundarne vodovodne mreže, Vodovod je dobio obećanje od Grada da će učestvovati u finansiranju njihovih projekata. Za projekat proširenja potrebno je izdvojiti 11 miliona evra, ali i napraviti dobar plan u narednih 5 godina, kako pribaviti sva potrebna sredstva. 

Gradonačelnik obišao JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistač

Čelnici grada obišli u kasnije i centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koje radi po veoma visokim standardima, ali koje još uvek zvanično nema upotrebnu dozvolu. Komisija za davanje upotrebne dozvole utvrdila je da su betonske konstrukcije zadovoljavajućeg kvaliteta, ali da se trajnost tih objekata dovodi u pitanje. Tim povodom napravljen je projekat, čija se poslednja faza završava, što znači da se već na jesen može očekivati i upotrebna dozvola. 

Prilikom posete ovom preduzeću bilo je reči i u preuzimanju polovine kredita od strane Grada koji je dobijen za izgradnju novog postrojenja prečistača, a koji je trenutno na budžetu Vodovoda. Čitav iznos je oko 100 miliona dinara na godišnjem nivou.

Izvor: RTV Yueco
Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda Poseta Gradonačelnika JKP "Vodovod i kanalizacija" i prečistaču otpadnih voda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 7489

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

jene maglai

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

prečistač

prečistač otpadnih voda

valerija tot godo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.