Komentara: 14
Pregleda: 10221

Gradonačelnik obišao bebu rođenu na Dan grada Subotice

03.09.2018. u 10:35h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bogdan Laban obišao je juče, 2. septembra, bebu rođenu na Dan grada u Opštoj bolnici i uručio majci bebe plaketu i vaučer za kupovinu.
Gradonačelnik obišao bebu rođenu na Dan grada Subotice

Na Dan grada u subotičkoj Opštoj bolnici u 8.20 časova rođen je dečak Zolan, težak 3,360 grama i dugačak 50 cm. Čestitajući rođenje deteta majci Agoti Koce, gradonačenik, Bogdan Laban, uručio joj je plaketu i vrednosni vaučer, što je činio i protekle dve godine u okviru proslave Dana grada.

- Nastavili smo tradiciju, uručilli smo mami bebe plaketu i skroman vaučer za novi početak i nešto čemu se svi radujemo. Znamo da je u našoj zemlji prirodni priraštaj na niskom nivou, zato bi svi kao država i društvo trebalo da se organizujemo i što bolje podržavamo stvaranje porodica. Grad Subotica će nastaviti ovu tradiciju i kroz razne pronatalitene mere i u budućnosti će pomagati našim porodicama - poručio je gradonačelnik Laban.

Gradonačelnik obišao bebu rođenu na Dan grada Subotice

Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice, dr Aleksandar Radulović,  zahvalio se na pomoći upućenoj  porodiljama i podršci Grada u borbi za veći natalitet.

- Lepo je da ovako počne svaka ciklusna godina Grada sa što više porođaja. Do sada je rođeno 968 beba,  a bilo je 947 porođaja. Sve više je blizanačkih trudnoća iz postupka asistirane reprodukcije vantelesne oplodnje, i nadamo se da će ih biti još više. U odnosu na prošlu godinu rođeno je 50 beba manje, ali nadamo se da se ta tendencija neće nastaviti uz podršku, koju dobijamo od Grada Subotica, gradonačelnika Bogdana Labana i države  u cilju podizanja  pronatalitetne politike kako bi ovaj grad zaživeo sa što više stanovnika - zahvalio se dr Radulović i podsetio da pored države i Grad Subotica, kroz finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje, daje šansu parovima koji imaju problem sa sterilitetom da se ostvare kao roditelji.

Izvor: Subotica.com
Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice Obilazak gradonačelnika beba rođenih na Dan grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 10221
Povezane teme

dan grada

porodilište

dr aleksandar radulović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.