Komentara: 28
Pregleda: 9130

Gradonačelnik Dulić podržao projekte braće Grabarević

06.08.2013. u 15:47h
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić primio je danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, braću Grabarević, Roberta i Josipa, i njihovog oca Josipa Grabarevića, iz Subotice. Gradonačelnik Dulić je čestitao Grabarevićima na nagradama i priznanjima osvojenim na domaćim i međunarodnim takmičenjima za svoj jedinstveni proizvod - tricikl za sladoled koji funkcioniše na solarni pogon - poželeo im uspeh u daljem radu, razvijanju porodičnog biznisa i osvajanju tržišta.
Gradonačelnik Dulić podržao projekte braće Grabarević

Ovom prilikom Dulić ih je obavestio da im je kazna u iznosu od 11.000 dinara plaćena. Kazna je Grabarevićima izrečena na osnovu zahteva za pokretanje prekršajnog postupka koji je komunalna policija podnela protiv njih zbog kršenja Odluke o komunalnom redu.

Grabarevićima je prekršajna prijava ispisana prošle godine, a i tada je na snazi bila Odluka o komunalnom redu kojom nije predviđena prodaja sa pokretnih tezgi, dakle ni sa pokretnih rashladnih vitrina, rekao je gradonačelnik Dulić.

"Sve odluke koje se donose trebalo bi da budu u duhu vremena u kome živimo, da prate nove trendove i ideje. Iniciraću promenu Odluke o komunalnom redu i na taj način legalizovati ovaj nesvakidašnji proizvod porodice Grabarević, njihovu rashladnu pokretnu vitrinu. Na taj način ne samo da ćemo im omogućiti da rade svoj posao nego ćemo i grad učiniti atraktivnijim, jer se radi o inovativnom proizvodu koji je u svim gradovima u kojima se do sada pojavio izuzetno lepo prihvaćen. Uzimajući u obzir ambicije i planove porodice Grabarević, na ovaj način ćemo im omogućiti preduslove da u perspektivi uspostave proizvodnju njihovog solarnog tricikla. U svakom slučaju grad treba da pruži podršku ovim mladim, inovativnim ljudima, jer nas oni na najbolji način reprezentuju i u zemlji i u inostranstvu" - istakao je Modest Dulić.

Gradonačelnik Dulić podržao projekte braće Grabarević

Robert Grabarević se zahvalio gradonačelniku Duliću na podršci i svemu što su i grad Subotica, i on lično, za njih učinili.

"Zahvaljujem se gradonačelniku Modestu Duliću i njegovom kabinetu što su nam platili kaznu koja nam je stigla na osnovu zahteva za pokretanje prekršajnog postupka koji je komunalna policija podnela protiv nas zbog kršenja Odluke o komunalnom redu. To je jedan lep, pozitivan gest koji nam uliva nadu da će nas gradonačelnik, njegovi najbliži saradnici i grad Subotica podržati u našim daljim nastojanjima da usavršimo naše ekološko vozilo i otpočnemo njegovu serijsku proizvodnju. Da bi naše ideje što lakše realizovali, od grada Subotice smo na korišćenje dobili poslovni prostor u Poslovnom inkubatoru Subotica" - rekao je Robert Grabarević.

Gradonačelnik Dulić je podržao ideju braće Grabarević da Subotica postane ekološki centar, u kome bi bilo tridesetak solarnih ekoloških vozila u kojima se ne bi prodavao samo sladoled. Osim što bi to bila i turistička atrakcija, Grabarevići smatraju da bi na taj način moglo da se zaposli oko 100 Subotičana i da bi Subotica u nekoliko narednih godina postala i jedan od najzelenijih gradova u Evropi.

Gradonačelnik Dulić podržao projekte braće Grabarević

Solarni tricikl braće Grabarević zauzeo je treće mesto na Regionalnom forumu za zelene ideje Fonda braće Rokfeler (RBF), održanom od 26. do 29. jula 2013. godine u Mavrovu, u Makedoniji. Prethodno, na nacionalnom konkursu koji je u Srbiji tokom maja organizovala Trag fondacija (nekadašnji BCIF – Balkanski fond za lokalne inicijative) u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler i Erste bankom, njihov solarni tricikl je nagrađen, čime su se i kvalifikovali za regionalno takmičenje.

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 9130

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.