Komentara: 1
Pregleda: 4554

Subotičani uspešni na Tesla festu u Novom Sadu

18.10.2012. u 15:32h
Izvor: SuMedija
Od 12. do 15. oktobra, u Novom Sadu je održan 26. Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla Fest” gde su među brojnim domaćin i stranim izlagačima poseban uspeh ostvarila braća Robert i Josip Grabarević.
Subotičani uspešni na Tesla festu u Novom Sadu

Oni su osvojili sva 4 najznačajnija trofeja festa: Grand prix - pehar i diploma za najbolju inovaciju, zlatnu plaketu i diplomu za inovativnost, Pehar i pozlaćenu diplomu za sveukupno najboljeg izlagača i statuu i diplomu za najbolji sklop inovacija.

Ova dva mladića već su u Subotici poznati po svom čuvenom vozilu prodaje sladoleda na solarni pogon „Ice cream bike”, na kome su radili pune tri godine, a za koje su i dobili priznanja u Novom Sadu. Ovo ekološko vozilo je izazvalo pravu malu inovativnu revoluciju u Subotici, jer je prvo takvo vozilo na solarni pogon.

„Tesla fest” u Novom Sadu okupio je ove godine pored izlagača iz Srbije, inovatore i iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, i drugih zemalja, a za vreme trajanja festa, organizovane su brojne izložbe pronalazaka, novih proizvoda i tehnologija, industrijskog dizajna, žigova, oznaka geografskog položaja i robnih marki i druge.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4554

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.