• Pregleda: 3965

Građevinski radovi na polaganju kolektora do februara

Građevinski radovi na polaganju i montaži cevi za kolektorsku i vodovodnu mrežu biće okončani do februara, najavljuju u Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.
Građevinski radovi na polaganju kolektora do februara

Faze radova od Maksima Gorkog do Petefi Šandora su završene ili se privode kraju, nakon čega će se radovi izvoditi u ulici Petefi Šandora sve do spajanja sa izgrađenim vodovima u petom kvartu. Kako se koja faza bude završavala, nadležni najavljuju da će te ulice biti osposobljene za saobraćaj nanošenjem tucanika i prvog sloja asfalta, dok se nanošenje završnog sloja asfalta očekuje od proleća sledeće godine.

Rešavanje višedecenijskih problema odvođenja otpadnih voda i modernizacije vodovodne mreže podrazumevalo je velike građevinske radove na iskopavanju i polaganju cevi potezu od centra ka severnim delovima grada. I pored zatvaranja ulica za saobraćaj, anketarani građani uglavnom imaju razumevanje.

Velike građevinske mašine osvojile su ceo Trg žrtava fašizma. Ovde se izvode radovi na postavljanju vodovodne i kolektorske mreže, nakon što su završeni radovi u Matije Gupca. Trasa radova će dalje ići ulicom Petefi Šandora ka Bajskom putu, što će u jednom momentu značiti i zatvaranje kelebijskog puta. Odgovorni su zadovoljni dinamikom radova.

Kako koja deonica kojom će prolaziti kolektori i vodovodna mreža budu završavani, obavljan tehnički prijem, tako će i na tim lokacijama biti postavljan tucanik i prvi sloj asfalta kako bi se saobraćaj koliko-toliko mogao uspostaviti.

Uporedo sa ovim radovima, u pripremi su i tenderi za naredne faze realizacije ovog višemilionskog projekta. Konkretno, u pripremi su tri tendera, nakon čega slede novi radovi.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

8
student Odgovori
Odgovorni su zadovoljni dinamikom radova. Po malo ih je sramota koliko im dobro ide. Ovo smo već slušali, samo da tako ne završi.
Always Ultra Odgovori
Nije mi jasno zasto je potrebno godinu dana za sredjivanje par stotina metara infrastrukture !?
Bojan Odgovori
Prvo što su blokirali i usporili saobraćaj u celom gradu, pa još rade na deonicama gde je odavno postojala infrastruktura umesto da grade tamo gde nema infrastukture. A najgore, što sve izvode jako sporo, blokiraće grad na godinu dana a da se infrastruktura neće vidljivo poboljšati niti proširiti. Da se radi kako treba, radili bi i noću i sve bi bilo organizovano tako da se odradi u što kraćem roku a ne da se gube dani jer se čeka neki materijal ili mašina. Katastrofalna organizacija rada. Uveren sam da rade ovako da bi se što duže činilo kao da nešto rade i grade kako bi se ubrali politički poeni. Meni lično samo narušavaju kvalitet života, ništa drugo.
Always Ultra Odgovori
I da li ste primetili da je onako usput otpocelo i rusenje dve stare kuce u Petefi Sandora - koje su bile pod "zastitom" nesmenjivog druga Blaua ??!!
stormwatch Odgovori
@Always

Tim kucama tamo nije mesto vec dobrih 100 godina. Tako da to sve treba da se porusi i izgradi novo u skladu sa centrom.
horatio caine Odgovori
sta reci ! blokirali su centar grada na NEODREDJENO i jos iza toga ostavljaju nered....cak i ono sto su kao zavtsili nisu asfaltirali nego utabali lopatama....uzas....a sigurno je da se neko debelo naplatio...
i sad jos kad udari zima....sve ce tako stajati zavijano do daljnjeg....
Always Ultra Odgovori
stormwatch

Kako mislite u "skladu sa centrom" ?

I da li onda u Rimu treba srusiti recimo Koloseum zato sto svakako "nije u skladu" sa modernijim centrom grada ??
Salamander Odgovori
Baš me zanima gde ćete sa kamionima kada zatvorite Kelebijski put?...na nepostojeću obilaznicu?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.