Komentara: 8
Pregleda: 4316

Građevinski radovi na polaganju kolektora do februara

04.11.2015. u 17:12h
Izvor: RTV Yueco
Građevinski radovi na polaganju i montaži cevi za kolektorsku i vodovodnu mrežu biće okončani do februara, najavljuju u Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.
Građevinski radovi na polaganju kolektora do februara

Faze radova od Maksima Gorkog do Petefi Šandora su završene ili se privode kraju, nakon čega će se radovi izvoditi u ulici Petefi Šandora sve do spajanja sa izgrađenim vodovima u petom kvartu. Kako se koja faza bude završavala, nadležni najavljuju da će te ulice biti osposobljene za saobraćaj nanošenjem tucanika i prvog sloja asfalta, dok se nanošenje završnog sloja asfalta očekuje od proleća sledeće godine.

Rešavanje višedecenijskih problema odvođenja otpadnih voda i modernizacije vodovodne mreže podrazumevalo je velike građevinske radove na iskopavanju i polaganju cevi potezu od centra ka severnim delovima grada. I pored zatvaranja ulica za saobraćaj, anketarani građani uglavnom imaju razumevanje.

Velike građevinske mašine osvojile su ceo Trg žrtava fašizma. Ovde se izvode radovi na postavljanju vodovodne i kolektorske mreže, nakon što su završeni radovi u Matije Gupca. Trasa radova će dalje ići ulicom Petefi Šandora ka Bajskom putu, što će u jednom momentu značiti i zatvaranje kelebijskog puta. Odgovorni su zadovoljni dinamikom radova.

Kako koja deonica kojom će prolaziti kolektori i vodovodna mreža budu završavani, obavljan tehnički prijem, tako će i na tim lokacijama biti postavljan tucanik i prvi sloj asfalta kako bi se saobraćaj koliko-toliko mogao uspostaviti.

Uporedo sa ovim radovima, u pripremi su i tenderi za naredne faze realizacije ovog višemilionskog projekta. Konkretno, u pripremi su tri tendera, nakon čega slede novi radovi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4316
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

izgradnja kanalizacione mreže

centralni magistralni vodovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.