Komentara: 31
Pregleda: 6623

Građani su dužni da uklone sneg i led sa trotoara

31.01.2014. u 15:08h
Izvor: RTV Yueco
Iako nadležne službe i građani rade na čišćenju i uklanjanju snega, centar grada je pun ledenica koje mogu da budu opasne po prolaznike. Novom gradskom Odlukom o uklanjanju i čišćenju snega i leda građani, zakupci, pravna lica, izvođači radova su dužni da sami čiste sneg i led i uklanjaju ledenice. U Komunalnoj policiji kažu da im je do sada prijavljeno svega dvadesetak slučajeva zbog leda i snega koji nije očišćen ispred prodavnica i na trotoarima.
Građani su dužni da uklone sneg i led sa trotoara

Vlasnici objekata su u obavezi da uklanjaju  sneg i led sa svojih krovova i terasa, a tamo gde to nije moguće u pomoć priskaču vatrogasci. Građanima se preporučuje da izbegavaju lokacije koje su obeležene žutim trakama. Sugrađani sa kojima smo razgovarali kažu da zbog bezbednosti svi bi trebalo da očište sneg i led sa trotoara.

Prema gradskoj Odluci  o čišćenju  i uklanjanju snega i leda na teritoriji grada Subotice građani su dužni sa sami uklone sneg sa trotoara ispred zgrada i drugih objekata, kao i da pospu trotoare solju i drugim abrazivnim sredstvima. To se odnosi i na zakupce poslovnih objekata, izvođače radova na gradilištima, kao i vlasnike stanova i zgrada koji ne žive u njima. U suprotnom se plaća  novčana kazna.

Novčane kazne se kreće od 2.500 do milion dinara u zavisnosti da li se radi o fizičkom, odgovornom ili pravnom licu. Ukoliko sneg i ledenica na vašim krovovima predstavljaju opasnost, pozovite Komunalnu policiju putem telefona na broj 626 – 988.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 6623
Povezane teme

čišćenje snega

skidanje ledenica

ledenice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.