Komentara: 3
Pregleda: 4162

Gradiće se kolektor 2 i 7 i fabrika vode

04.05.2012. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici su potpisana dva ugovora sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj o uzimanju kredita za realizaciju kapitalnih investicija Vodovoda. Gradiće se kolektor II i VII, fabrika vode, magistralni vodovi i četiri bunara. Na taj način će se poboljšati uslovi života za oko 12.000 stanovnika.
Gradiće se kolektor 2 i 7 i fabrika vode

Ugovor o zajmu kod Evropske banke za obnovu i razvoj za kapitalne investicije „Vodovoda i kanalizacije” potpisali su predstavnici grada i banke, a za projekte ugovor je potpisala direktorka Vodovoda. Novi kreditni aranžman za Suboticu je pod garancijom države.

Srbija je zemlja koja je kandidat za ulazak u Evropsku uniju i treba da reši probleme u životnoj sredini. Realizacijom ove investicije poboljšaće se i kvalitet usluga Vodovoda.

Kredit iznosi 11 miliona evra, rok otplate je 12 godina uz grejs period od tri godine. Deo aranžmana je i donacija od dodatnih dva miliona evra. Do 2019. godine kredit će otplaćivati grad, a nakon toga, do 2024. godine, Vodovod.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4162

Povezane vesti

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

izgradnja kolektora

fabrika vode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.