• Pregleda: 3496

Gradiće se kolektor 2 i 7 i fabrika vode

U Subotici su potpisana dva ugovora sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj o uzimanju kredita za realizaciju kapitalnih investicija Vodovoda. Gradiće se kolektor II i VII, fabrika vode, magistralni vodovi i četiri bunara. Na taj način će se poboljšati uslovi života za oko 12.000 stanovnika.
Gradiće se kolektor 2 i 7 i fabrika vode

Ugovor o zajmu kod Evropske banke za obnovu i razvoj za kapitalne investicije „Vodovoda i kanalizacije” potpisali su predstavnici grada i banke, a za projekte ugovor je potpisala direktorka Vodovoda. Novi kreditni aranžman za Suboticu je pod garancijom države.

Srbija je zemlja koja je kandidat za ulazak u Evropsku uniju i treba da reši probleme u životnoj sredini. Realizacijom ove investicije poboljšaće se i kvalitet usluga Vodovoda.

Kredit iznosi 11 miliona evra, rok otplate je 12 godina uz grejs period od tri godine. Deo aranžmana je i donacija od dodatnih dva miliona evra. Do 2019. godine kredit će otplaćivati grad, a nakon toga, do 2024. godine, Vodovod.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
djole Odgovori
Nemojte molim vas,samo ce poskupeti voda.
besposleni Odgovori
Ko ce da vraca kredit?
robin Odgovori
Šta misliš ko če vraćati narod nato imamo pravo samo nemamo za zaposlenje mada je to osnovno ljudsko pravo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.