Komentara: 0
Pregleda: 2895

Grad novim budžetom smanjio namete privredi

17.01.2012. u 16:02h
Izvor: SuMedija
Grad novim budžetom smanjio namete privredi
Subotička lokalna samouprava, u susret mogućim negativnim posledicama drugog talasa svetske ekonomske krize, snizila je nekoliko taksi privrednim preduzećima, izjavio je član Gradskog veća Laslo Karai.

Kako je precizirao, smanjene su naknada na korišćenje građevinskog zemljišta, naknada zakupa poslovnih prostora u vlasništvu grada, kao i taksa na isticanje firmi.

- I za novoosnovana i zapostojeća preduzeća, naknada za korišćenje građevinskog zemljišta smanjena je za 20%. Taksa na isticanje firme za novoosnovana preduzeća u prvoj godini, pod uslovom da zapošljavaju bar tri radnika, smanjena je za 30%. Podsećam da je sredinom prošle godine smanjena i naknada za zakup lokala u vlasništvu Grada takođe za 20%. Nadamo se da će sve ove mere dati rezultata i pomoći preduzećima da prebrode drugi talas krize, a lokalna samoprava ostaje otvorena za razgovor o problemima sa svim privrednicima - izjavio je Karai.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2895
Povezane teme

privreda subotica

subotička privreda

budžet grada subotice

gradski budžet

lokalna samouprava

budžet subotice za 2012. godinu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.