Komentara: 7
Pregleda: 3676

Grad i NSZ planiraju zaposliti oko 170 sugrađana kroz javne radove

13.06.2018. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) i Grad Subotica raspisaće u petak, 15. juna, javne pozive po osnovu sporazuma o realizaciji i sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih lokalnim akcionim planom zapošljavanja. Za ove potrebe obezbeđeno je nešto više od 27 miliona dinara, a predviđeno je da se zaposli oko 170 sugrađana.
Grad i NSZ planiraju zaposliti oko 170 sugrađana kroz javne radove

Grad Subotica i NSZ Filijala Subotica sklopili su sporazum o sufinansiranju i realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu. Udružena sredstva, od kojih je Grad Subotica obezbedio 15 miliona dinara, dok je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo nešto više od 12 miliona dinara, biće potrošena za zapošljavanje nezaposlenih lica kroz tri programa.

U pitanju su program subvencija za javne radove, u okviru kojeg je predviđeno zapošljavanje oko 100 nezaposlenih, program subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz teže zapošljivih kategorija, što će omogućiti zapošljavanje oko 50 nezaposlenih, i program subvencija za samozapošljavanje, gde je predviđeno zapošljavanje oko 20 nezaposlenih.

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica biće otvoren do 29. juna, dok su javni pozivi poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorija teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje otvoreni od dana objavljivanja do utroška sredstava, a najkasnije do 31. oktobra.

Kompletan tekst javnog konkursa i javnih poziva, u kome su navedeni uslovi učešća, potrebna dokumentacija za podnošenje zahteva, kriteriji na osnovu kojih se donose odluke o izboru, kao i informacije u vezi sa zaključivanjem ugovora biće dostupan na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i sajtu Grada Subotice.

Informacije o javnom konkursu i javnim pozivima, kao i tekst konkursa uz potrebnu dokumentaciju, mogu se dobiti i u subotičkoj Filijali NSZ.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3676
Povezane teme

Grad Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

lokalni akcioni plan zapošljavanja

aktivne mere zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.