• Pregleda: 3100

Grad i NSZ planiraju zaposliti oko 170 sugrađana kroz javne radove

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) i Grad Subotica raspisaće u petak, 15. juna, javne pozive po osnovu sporazuma o realizaciji i sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja, predviđenih lokalnim akcionim planom zapošljavanja. Za ove potrebe obezbeđeno je nešto više od 27 miliona dinara, a predviđeno je da se zaposli oko 170 sugrađana.
Grad i NSZ planiraju zaposliti oko 170 sugrađana kroz javne radove

Grad Subotica i NSZ Filijala Subotica sklopili su sporazum o sufinansiranju i realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu. Udružena sredstva, od kojih je Grad Subotica obezbedio 15 miliona dinara, dok je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo nešto više od 12 miliona dinara, biće potrošena za zapošljavanje nezaposlenih lica kroz tri programa.

U pitanju su program subvencija za javne radove, u okviru kojeg je predviđeno zapošljavanje oko 100 nezaposlenih, program subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz teže zapošljivih kategorija, što će omogućiti zapošljavanje oko 50 nezaposlenih, i program subvencija za samozapošljavanje, gde je predviđeno zapošljavanje oko 20 nezaposlenih.

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica biće otvoren do 29. juna, dok su javni pozivi poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorija teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje otvoreni od dana objavljivanja do utroška sredstava, a najkasnije do 31. oktobra.

Kompletan tekst javnog konkursa i javnih poziva, u kome su navedeni uslovi učešća, potrebna dokumentacija za podnošenje zahteva, kriteriji na osnovu kojih se donose odluke o izboru, kao i informacije u vezi sa zaključivanjem ugovora biće dostupan na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i sajtu Grada Subotice.

Informacije o javnom konkursu i javnim pozivima, kao i tekst konkursa uz potrebnu dokumentaciju, mogu se dobiti i u subotičkoj Filijali NSZ.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Buki Bunjo Odgovori
Mogli bi ove dodjose sto voze skupa kola da uposlite.
Овца за шишање Odgovori
Запослите СНС-ботове (сендвичаре) да раде поштене послове, да не брукају породице и фамилије!
Fox Odgovori
Svi koji su nezaposleni i primaju pomoc od drzave nek rade malo za te pare. Pogotovo ako su, a vecinom jesu sposobni za rad.
AlwaysUltra
Vi sada pripovedate kao da je ta ''pomoć'' 300 evra mesečno , a ne 7000 din ( što je iznos koji se u zapadnim državama dobija dnevno kao socijalna pomoć).

Voleo bih da verujem da niste sadista nego samo temeljno neobavešteni !
(anti)sistem Odgovori
Na šta je Grad, od onoliko sposobnih koje je najurio, spao!
Fox Odgovori
@Alwaysultra
Nisam ni sadista (navesti nekoga da radi nije sadizam, jer po tome bi svi koji su zaposleni bi bili izlozeni sadizmu poslodavaca), niti sam neobavestena. Ja posteno zaradjujem platu na koju mi se obracunava porez od kojeg ide novac i za nezaposlena lica. Nema smisla uporedjivati nasu siromasnu drzavu punu neradnika i muvatora sa nekim "naprednijim" drzavama gde vecina ljudi rade i posteno zardjuju. A kad vec pricate o drugim drzavama, utmite za primer nase komsije, gde primaoci socijalne pomoci (opet govorim o radno sposobnim mladim ljudima) imaju odredjeno koliko sati drustveno korisnog rada moraju imati za odredjeni iznos socijalnog davanja. Ako je to 7000 din, nek se odredi cena satnice i nek se radi toliko sati. Ja govorom o ljudima koji su zaposleni na crno a primaju socijalno ili su namerno nevencane da bi se vodile kao samohrane majke i s tim dobile deciji dodatak i vrtic.
AlwaysUltra
Bilo bi zanimljivo diskutovati o tome zašto je ova država siromašna i raspala (moja je teorija da je to radi toga što se 95% kapitala ne obrće nego pljačka i troši u kandžama 5% naše ''elite''). Zašto barem ne predlažete da se njima ukine ta ''pomoć'' ??

Drugo - ako za nju mora da se radi onda to nije pomoć nego plata. A vi onda sugerišete i to da minimalac sa sadašnjih manje od 200 evra treba sniziti na 60 evra.

Mašala u svakom pogledu za vaše svetonazore !!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.