Komentara: 6
Pregleda: 2346

Grad čeka mere Republičke Vlade povodom suše

17.08.2012. u 20:18h
Izvor: Radio Subotica
Grad čeka mere Republičke Vlade povodom suše

Lokalna samouprava je učinila sve što je od nje zatraženo i na Vladi je sada da preduzme konkretne korake, izjavio je član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac. On je povodom jučerašnje izjave premijera Ivice Dačića da Vlada nema zakonskog osnova da proglasi stanje elementarne nepogode rekao da "ima informacije" da će Vlada ipak formirati krizni štab koji će razmotriti izveštaje o šteti.

Ostrogonac kaže da lokalna samouprava očekuje da joj krizni štab javi koji su im podaci još potrebni kao i odluku o oslobađanju namenskih sredstava od izdavanja državne zemlje u zakup i kreditnih sredstava iz gradskog Fonda za razvoj poljoprivrede.

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković kaže da izjave poput Dačićeve dodatno zbunjuju poljoprivrednike, jer ne znaju na koju adresu treba da se obrate za pomoć. Po njegovim rečima šteta od suše zajednička je briga svih nivoa vlasti i oni bi tako trebalo i da je podele.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2346
Povezane teme

šimon ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.