• Pregleda: 1929

Grad čeka mere Republičke Vlade povodom suše

Grad čeka mere Republičke Vlade povodom suše

Lokalna samouprava je učinila sve što je od nje zatraženo i na Vladi je sada da preduzme konkretne korake, izjavio je član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac. On je povodom jučerašnje izjave premijera Ivice Dačića da Vlada nema zakonskog osnova da proglasi stanje elementarne nepogode rekao da "ima informacije" da će Vlada ipak formirati krizni štab koji će razmotriti izveštaje o šteti.

Ostrogonac kaže da lokalna samouprava očekuje da joj krizni štab javi koji su im podaci još potrebni kao i odluku o oslobađanju namenskih sredstava od izdavanja državne zemlje u zakup i kreditnih sredstava iz gradskog Fonda za razvoj poljoprivrede.

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković kaže da izjave poput Dačićeve dodatno zbunjuju poljoprivrednike, jer ne znaju na koju adresu treba da se obrate za pomoć. Po njegovim rečima šteta od suše zajednička je briga svih nivoa vlasti i oni bi tako trebalo i da je podele.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

6
lola Odgovori
Nikakve odstete,vec poljoprivrednici odresite kese ili prodajte delic njiva i ulozite u navodnjavanje.Ali cini mi se da je mnogo lakse traziti neku odstetu nego zavuci ruku u dzep ili se odreci delica imanja.
Baja Odgovori
Dobiliste subvencije 14000 po hektaru,osiguravajuce kuce osiguravaju od 35 do 40 eura hektar sto niste osigurali ostalo bi vam 10000 hiljada jos da u nesto ulozite, niti u nesto ulazete al samo trazite dosta vise to su pare svih nas poreskih obveznika
jass Odgovori
ne mogu gazde ulagati u navodnjavanje, moraju kupovati mehanizaciju i naravno razne audije, da bi se mogli hvaliti sta imaju...tako je to kad se opanak popapuci...
zbunjeni Odgovori
Podržavam samo mere države uložene u navodnjavanje i povećanje prinosa , da se više proizvede . a jeftinijre prodaje , a ne obrnuto!!! Ovako poljoprivrednicima odgovara i suša, jer dobiju subvecije po hektaru, odštetu isto po hektaru na kome nisu ništa proizveli , pa umesto da beru kukuruz odlaze na letovanje, a kad se vrate onda traže pomoć države!!! Ono malo što je rodilo , prodavaće još skuplje i skuplje... dok ima ko da kupuje, a sve više naroda će da gladuje!!!!
Realan Odgovori
Lako je svu krivicu svaliti na poljoprivrednike i reći zašto ne ulažu.Od čega?Nisu su sve gazde imućne i nemaju svi audije.A u mehanizaciju treba ulagati.Samo onaj koji se nikad nije bavio poljoprivrednom,može da pita zašto se ulaže u mehanizaciju.Prvobitno država je ta,koja bi trebala ulagati.Postoji jedan DTD kanal,koji je napravljen zato da bi poljoprivrednici mogli da zalivaju svoja zemljišta.Trebalo je već od davno država da napravi kanale koji su povezani sa DTD-om i sa rekama da bi svim poljoprivrednicima bilo dostupno zalivanje.Drđava uopšte nije ulagala u poljoprivredu,nego ju je samo muzla i muze je i sada.Ulagala je država,ali u svoje džepove.Kako to da za policiju,vojsku ima para pa se kupuju naoružanja i avioni a za zdravstvo, poljoprivredu,kulturu nema ili samo tek malo?
Kako to da u februaru kad je bilo puno snega od Beograda nadole moglo se proglasiti elementarna nepogoda a u Vojvodini nemože?Kakvu mi državu imamo?Jel nas to Dačič kažnjava zato što nisu prisutni njegovi socialisti u vladi u Vojvođanskom parlamentu?
bukin Odgovori
@zbunjeni:Ti ne da si zbunjen nego si bezobrazna *** cenzurisano ***.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.