Komentara: 8
Pregleda: 5782

Goran Ješić posetio privrednu zonu Mali Bajmok

02.05.2012. u 18:14h
Izvor: RTV
Za privlačenje stranih investicija najvažniji su politički kontinuitet i politička stabilnost, a sve ostalo su šarene laže," izjavio je danas u Subotici predsednik opštine Inđija Goran Ješić. Gradonačelnik Ješić je, na poziv subotičkog kolege Saše Vučinića posetio Privrednu zonu Mali Bajmok kako bi se uverio u dosadašnje rezultate Subotice na planu privlačenja investitora.
Goran Ješić posetio privrednu zonu Mali Bajmok

Ješić je tom prilikom podsetio da pre nekoliko godina privredna zona Mali Bajmok nije ni postojala, te da je Subotica u tom trenutku od "nekadašnjeg ekonomskog repera postala ekonomski beznačajna".

Ješić je dostignuća u privrednoj zoni Mali Bajmok u poslednje tri godine ocenio kao "impozantne", posebno naglašavajući generalnu teškoću privlačenja investicija u tom periodu.

Gradonačelnik Vučinić ocenio je da je Ješić jedan od najuspešnijih predsednika opština u Srbiji u proteklih desetak godina po pitanju privlačenja stranih investicija.

Vučinić je podsetio da su potvrdu dobrog puta na realizaciji zajedničkog cilja, pored domaćih analitičara i organizacija, dobili i od renomiranog Fajnenšl tajmsa, čije izdanje FDI je Inđiju stavilo u tri najpovoljnije sredine po pitanju efektivnosti ulaganja, a Suboticu među deset gradova po strategiji privlačenja investicija u jugoistočnoj Evropi.

"Mislim da je u Srbiji došlo vreme da se uspešni povezuju i da zajedno rade na istim ciljevima", zaključio je Vučinić.

U Privrednoj zoni Mali Bajmok trenutno posluju Simens, koji zapošljava oko 500 radnika, Dunkermotoren sa oko 50 zaposlenih, Norma grupa sa oko 130 zaposlenih, kao i Kontinental sa oko 20 zaposlenih koji obavljaju probnu proizvodnju.

Uporedo s tim gradi nova fabrika Kontinentala u kojoj će do 2015. biti zaposleno oko 300 radnika na proizvodnji automobilskih delova za Audi, Folksvagen i BMW.

Norma grupa, takođe fabrika auto-delova, u budućem periodu će uposliti još oko 200 zaposlenih, a fabrika mikromotora Dunkermotoren završetkom nove hale u ovoj zoni planira povećanje broja radnika na oko 150.

Simens uskoro završava izgradnju nove hale, gde će biti zaposleno još 150 radnika, čime će se njihov broj popeti na 650, a proizvodiće u svetu jedinstvene i patentno zaštićene generatore za vetro-elektrane.

U Privrednoj zoni Mali Bajmok svoje investicije uskoro započinju i jedan od svetskih lidera u proizvodnji nakita Svarovski, koji će do kraja 2015. zapošljavati oko 600 radnika, kao i italijanska tekstilna industrija Kalcedonija koja planira upošljavanje 1.000 radnika.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5782
Povezane teme

Saša Vučinić

Branko Guslov

mali bajmok

goran ješić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.