Komentara: 7
Pregleda: 4385

Glumci protiv novog direktora

10.06.2014. u 13:18h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Mađarski nacionalni savet predložio je Atilu Andrašija za novog umetničkog direktora Drame na Mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici, čemu se protivi ansambl ove drame.
Glumci protiv novog direktora

Kako je objavio Mađar so, odbor za kulturu saveta je na svojoj sednici predložio da reditelj Atila Andraši bude umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta iz Subotice posle isteka mandata dosadašnjeg umetničkog direktora Zoltana Mezeija.

Na konkurs za prvog čoveka Drame na mađarskom, pored Andrašija, konkurisali su Atila Antal, Petronela Kermeci i Ferenc Peter, a većina članova Odbora za kulturu je glasala za Andrašija.

Nakon ovog predloga, saopštenjem se oglasio ansambl Drame na mađarskom koji se "ne slaže sa konkursnim programom" Atile Andrašija.

Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica je sa zaprepašćenjem primila odluku Odbora za kulturu Mađarskog nacionalnog saveta o predlogu da se za umetničkog direktora drame predlaže Atila Andraši" – navedeno je u saopštenju.

Umetničkog direktora Drame na mađarskom imenuje direktor Narodnog pozorišta na osnovu predloga Odbora za kulturu Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4385
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.