Komentara: 0
Pregleda: 6912

Glasanje van mesta prebivališta

10.04.2012. u 16:04h
Izvor: RTV Yueco
Birači koji žele da na izborima 6. maja glasaju van svog mesta prebivališta najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 15. aprila treba da podnesu zahtev za glasanje prema mestu boravišta u Srbiji.
Glasanje van mesta prebivališta

Zahtev za upis u birački spisak za glasanje po mestu boravišta podnosi se opštinskoj, odnosno gradskoj upravi na čijoj teritoriji birač ima boraviste u Srbiji, do 14. aprila u ponoć. Birački spisak biće zaključen do 20. aprila u ponoć.

Građani Srbije sa pravom glasa mogu slanjem SMS-a na broj 2202 da provere da li su i gde upisani u jedinstveni birački spisak, a te informacije mogu da se dobiju i na internet portalu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu (drzavnauprava.gov.rs).

Građani informacije da li su upisani u birački spisak i na kojem birackom mestu mogu da glasaju mogu da dobiju slanjem poruke na broj 2202 sa sadržajem: izbori (razmak) jedinstveni matični broj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 6912
Povezane teme

birački spisak

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.