• Pregleda: 1092

Gimnazijalci uspešni na regionalnom takmičenju "Čitanjem do zvezda"

Šestoro učenika Gimnazije "Svetozar Marković" plasiralо se na državni nivo trakmičenja u kvizu "Čitanjem do zvezda". Nađa Kovač, Marijana Mačković, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić i Luka Prćić su popunjavali onlajn upitnik na regionalnom takmičenju ovog kviza, dok je njihova koleginica Emanuela Bošnjak učestvovala s multimedijalnim radom.
Gimnazijalci uspešni na regionalnom takmičenju "Čitanjem do zvezda"

Na regionalnom takmičenju, koje je održano u celoj Hrvatskoj i Subotici u petak, 23. februara, učestvovalo je ukupno 273 srednjoškolaca. Za ovaj nivo kviza učenici su, pored naslova s prvog nivoa August Šenoa "Zlatarevo zlato" i Miro Gavran "Judita", imali zadatak da pročitaju i treću knjigu, delo Marka Zusaka "Kradljivica knjiga".

U predviđenih 50 minuta, oni su odgovarali na 60 pitanja, a prema odluci žirija, bodovni prag potreban za plasiranje na državno takmičenje bio je 42 tačna odgovora, odnosno 70 odsto. Pet učenika Gimnazije "Svetozar Marković", Nađa Kovač, Marijana Mačković, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić i Luka Prćić uspešno su popunili onlajn upitnike, te se plasirali na državni nivo takmičenja ovog kviza kreativnosti i znanja.

Uspešna je bila i Emanuela Bošnjak, kojoj je ovo drug put da učestvuje u ovom kvizu. Talentovana gimnazijalka je i ove godine izradila multimedijalni rad, odnosno animaciju zadatog Šenoinog dela "Zlatarevo zlato".

Naredni, poslednji nivo kviza održaće se 11. maja, do kada će Emanuela doraditi svoj rad, dok će Nađa, Marijana, Zdenko, Daniel i Luka pročitati četvrti naslov "Vitez slavonske ravni", delo koje je napisala Marija Jurić Zagorka.

Kviz "Čitanjem do zvezda" organizuje Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a u našem gradu ga sprovodi Gradska biblioteka Subotica, u saradnji sa Hrvatskim nacionalnim većem.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Realan Original (ali stvarno) Odgovori
Svaka čast mladima. Jedan čovek, sa sličnim razmišljanjem kao mojim, je rekao: "Na mladima svet ostaje". U ovom slučaju taj svet je Zapadni svet, pošto ovakvi talenti tamo beže od nazadnosti. Tako sam i ja svoje znanje, što mi je najvednije u životu, poneo sa sobom iz Srbije. I taman kad sam, čitajući vest, pomislio da je Srbija nešto dobro uradila, videh da je ipak Hrvatska u pitanju.

Pozdrav za mlade genijalce gimnazijalce! Budite uvek dobri i samo realni! Ne dajte da vas zaslepe, ni da vam kradu identitet. Budite uvek svoji i samo svoji.
Foxdie
Лош покушај пародирања. Бледа копија.
drapo Odgovori
@ REALAN ORIGINAL (ALI STVARNO) I SVI OSTALI REALNI
Jebali te hrvati i nemoj više da nas smaraš, MARŠ na zapad ako ti je tamo lepše tamo i ostani zauvek !!! Ja sam ovde rođen i tu se nosim sa svim problemima i radostima, ne bih NIKADA pobegao odavde i ostavio svoje najdraže,rodbinu, drugove ,prijatelje... Šta smo sve preživeli i još uvek smo Bogu hvala živi i zdravi !!!
Realan Original (ali stvarno) Odgovori
@FOXDIE

Ja nikad nisam bio nečija parodija. Uvek sam imao svoje ja koje proizilazi iz zmog stečenog znanja i životnog iskustva. Žao mi je što ste dozvoleli da Vas zaslepe već slepi. Vidim da je gebelosvka SNS propagandna mašinerija uzela još jednu žrtvu. Svesnih je sve manje iz dana u dan. Puno Vas pozdravljam. Prijatno veče!
Foxdie
1 од 10, чисто за труд.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.