Komentara: 5
Pregleda: 1251

Gimnazijalci uspešni na regionalnom takmičenju "Čitanjem do zvezda"

26.02.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Šestoro učenika Gimnazije "Svetozar Marković" plasiralо se na državni nivo trakmičenja u kvizu "Čitanjem do zvezda". Nađa Kovač, Marijana Mačković, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić i Luka Prćić su popunjavali onlajn upitnik na regionalnom takmičenju ovog kviza, dok je njihova koleginica Emanuela Bošnjak učestvovala s multimedijalnim radom.
Gimnazijalci uspešni na regionalnom takmičenju "Čitanjem do zvezda"

Na regionalnom takmičenju, koje je održano u celoj Hrvatskoj i Subotici u petak, 23. februara, učestvovalo je ukupno 273 srednjoškolaca. Za ovaj nivo kviza učenici su, pored naslova s prvog nivoa August Šenoa "Zlatarevo zlato" i Miro Gavran "Judita", imali zadatak da pročitaju i treću knjigu, delo Marka Zusaka "Kradljivica knjiga".

U predviđenih 50 minuta, oni su odgovarali na 60 pitanja, a prema odluci žirija, bodovni prag potreban za plasiranje na državno takmičenje bio je 42 tačna odgovora, odnosno 70 odsto. Pet učenika Gimnazije "Svetozar Marković", Nađa Kovač, Marijana Mačković, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić i Luka Prćić uspešno su popunili onlajn upitnike, te se plasirali na državni nivo takmičenja ovog kviza kreativnosti i znanja.

Uspešna je bila i Emanuela Bošnjak, kojoj je ovo drug put da učestvuje u ovom kvizu. Talentovana gimnazijalka je i ove godine izradila multimedijalni rad, odnosno animaciju zadatog Šenoinog dela "Zlatarevo zlato".

Naredni, poslednji nivo kviza održaće se 11. maja, do kada će Emanuela doraditi svoj rad, dok će Nađa, Marijana, Zdenko, Daniel i Luka pročitati četvrti naslov "Vitez slavonske ravni", delo koje je napisala Marija Jurić Zagorka.

Kviz "Čitanjem do zvezda" organizuje Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a u našem gradu ga sprovodi Gradska biblioteka Subotica, u saradnji sa Hrvatskim nacionalnim većem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 1251
Povezane teme
gimnazija svetozar marković hrvatsko nacionalno veće gradska biblioteka subotica čitanjem do zvezda
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.