• Pregleda: 676

Gimnastika: Subotičani prvaci Srbije u kadetskom uzrastu

Gimnastika: Subotičani prvaci Srbije u kadetskom uzrastu

Za vikend, 1 i 2. juna u Novom Sadu je održano Prvenstvo Srbije po uzrasnim kategorijama. Gimnastičarski klub "Partizan-Željezničar" iz Subotice nastupio je sa kadetskom selekcijom, u sastavu: Filip Kulić, Romeo Juđak i Mihajlo Strajnić i osvojio titulu ekipnog prvaka Srbije u ovoj uzrasnoj kategoriji. U pojedinačnoj konkurenciji Filip Kulić je zauzeo 1. mesto, Romeo Juđak drugo, dok je Mihajlo Strajnić bio peti.

Sva tri člana ekipe su ostvarila pravo na finalnom delu takmičenja i to na svih šest sprava. Finale po spravama je održano u nedelju.  Filip je osvojio zlatnu medalju na parteru, preskoku i vratilu, srebrnu na krugovima i bronzanu na konju sa hvataljkama i razboju. Romeo se okitio zlatnom medaljom na konju sa hvataljkama i krugovima, srebrom na preskoku i vratilu, dok je bronza osvojena na parteru. Mihajlo je u pojedinačnoj konkurenciji završio sa osvojenim srebrom na konju sa hvataljkama.
 
Ovim takmičenjem završen je prolećni ciklus takmičenja i sledi faza priprema do jesenjeg ciklusa.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Radomir Odgovori
Ekipnim prvacima Srbije , čestitke i sve najbolje ! Posebno je zadovoljstvo , imati naslednike u konju sa hvataljkama .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.