Komentara: 19
Pregleda: 3586

Gimnastičari Filip Kulić i Nina Šabić i rvač Davor Štefanek najbolji sportisti Subotice u 2020. godini

18.12.2020. u 12:43h
Izvor: Subotica.com
U tradicionalnoj godišnjoj akciji "Sportisti Subotice" proglašeni su najbolji u tri uzrasne kategorije, kao i najbolji kolektiv. Žiri je doneo odluku da epitet najboljeg sportiste Subotice ponesu gimnastičari Filip Kulić (pionir) i Nina Šabić (juniorka), kao i rvač Davor Štefanek, dok je najbolji klub Teniski klub "Spartak".
Gimnastičari Filip Kulić i Nina Šabić i rvač Davor Štefanek najbolji sportisti Subotice u 2020. godini

Izabrani su najbolji sportisti Subotice u 2020. godini, u akciji "Sportista godine Subotice" koja traje od 1961. godine, a zajedno je realizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i "Nove Subotičke novine".

Žiri sastavljen od bivših dobitnika najvrednijih priznanja u akciji "Sportista godine" odabrao je najbolje sportske klubove, pojedince u pionirskom, juniorskom i seniorskom urastu, kao i dobitnike posebnih priznanja i potvrdio jubileje.

U uzrastu pionira najviše glasova dobio je gimnastičar Filip Kulić, a iza njega redom slede Mateja Borojević (džudo), Nenad Zakić (jedrenje), Jana Mut (plivanje), Aleksandra Saulić (dizanje tegova), Sergej Čipak (veslanje), Mateja Pižurica (boks), Nikolina Perčić (biciklizam), Nebojša Obradović (rvanje) i Marija Rajić (ženski fudbal).

Kod juniora prvo mesto na osnovu glasova žirija osvojila je gimnastičarka, a njeno ime je Nina Šabić. Odmah iza nje, redom idu Nikolina Đorđević (veslanje), Mark Perčić (biciklizam), Lazar Milićević (tenis), Kristina Boja (jedrenje), Nora Bognar (sportsko penjanje), Patrik Heder (dizanje tegova), Marko Kopunović (rvanje), Petra Čajkaš) (plivanje), Aleksa Đurasović (fudbal) i Maksim Puškar (atletika).

Za najboljeg sportistu Subotice po glasovima žirija ponovo je proglašen rvač Davor Štefanek, slede redom Kristijan Juhas (tenis), Tamaš Kajdoči (dizanje tegova), Lazar Tufegdžić (fudbal), Violeta Slović (ženski fudbal), Stefan Kostadinović (stoni tenis), Leona Rogić (umetničko klizanje), Nikolina Radaković (dizanje tegova), Jovica Spajić (ultramaraton) i Sebastian Nađ (rvanje).

U konkurenciji kolektivnih sportova žiri je najviše bodovao Teniski klub "Spartak", drugi je Ženski fudbalski klub "Spartak", a treći Klub dizača tegova "Spartak".

U okviru akcije dodeljena su priznanja za jubilej i posebna priznanja. Za 50 godina postojanja priznanje će biti uručeno šampionu Srbije u ženskom fudbalu, za 75 godina postojanja priznanje ide Muškom odbojkaškom klubu "Spartak", zatim Stonoteniskom klubu "Spartak" za rad sa domaćim takmičarima i decom sa invaliditetom, Edvardu Kirbusu za veliki doprinos u jedrenju od 1977. godine, Ištvanu Priboju za veliki doprinos sportu Subotice i za rezultate u plivanju u kategoriji veterana, kao i bokseru Veljku Gligoriću za niz dobrih rezultata u 2020. godini.

Svečana dodela priznanja biće održana 28. decembra u 12 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće. Kako je najavljeno, zbog aktuelne epidemiološke situacije prisustvovaće samo tri prvoplasirana u konkurenciji pionira, juniora i seniora, predstavnik ekipe u konkurenciji najboljih ekipa i dobitnici posebnih priznanja, dok će priznanja pojedincima od 4. do 10. mesta biti naknadno uručena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 3586

Povezana vest

Povezane teme

najbolji sportisti subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.