Komentara: 6
Pregleda: 2595
Foto

Gerontološki klubovi na selu bogatiji za nove usluge

16.11.2018. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki klubovi u seoskim sredinama od narednog meseca imaće na raspolaganju ručak, usluge pranja i peglanja veša, manikira, pedikira, frizera i majstora, i to po veoma pristupačnim cenama, tako da će korisnicima biti dostupno sve ono što imaju oni koji žive u centru grada.
Gerontološki klubovi na selu bogatiji za nove usluge

Lepeza usluga u gerontološkim klubovima širi se zahvaljujući izdvajanjima iz gradskog budžeta za mere socijalne politike, koja su ove godine veća za 1,8 odsto. Među tim merama je i usluga pomoć i nega u kući za koju je izdvojeno čak 44 miliona dinara.

- Izdvajanje za ove ili slične usluge neće se smanjivati i gledaćemo da na sve načine unapredimo nivo naše saradnje. Trudićemo se da u stopu pratimo mere socijalne politike koje se donose na nivou republike i pokrajine – poručila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Po rečima direktora Gerontološkog centra Nenada Ivaniševića širenje usluga je ozbiljan iskorak u kvalitetu otvorene zaštite, budući da će svi korisnici, bez obzira na deo grada u kom žive, imati potpuno isti nivo usluga.

Gerontološki klubovi na selu bogatiji za nove usluge

- Nijedan penzioner koji je član nekog od naših gerontoloških klubova neće osetiti razliku zbog toga što živi na selu. Ove godine grad je izdvojio 16 odsto više novca za Gerontološki centar, u odnosu na lane, i mi smo izuzetno zahvalni zbog toga – istakao je Ivanišević.

Po mišljenju Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite, nove usluge će sigurno doprineti povećanju broja članova gerontoloških klubova. U sastavu Gerontološkog centra radi deset klubova, koji beleže rast broja korisnika. Pre 14 godina posećivalo ih je 2500 ljudi, a ove godine ih je 7800.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita" Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita" Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita" Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita" Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita" Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita" Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita" Predstavljanje novih usluga službe "Otvorena zaštita"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2595
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki klub subotica

jasmina stevanović

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.