• Pregleda: 2031

Gerontološki klubovi na selu bogatiji za nove usluge

Gerontološki klubovi u seoskim sredinama od narednog meseca imaće na raspolaganju ručak, usluge pranja i peglanja veša, manikira, pedikira, frizera i majstora, i to po veoma pristupačnim cenama, tako da će korisnicima biti dostupno sve ono što imaju oni koji žive u centru grada.
Gerontološki klubovi na selu bogatiji za nove usluge

Lepeza usluga u gerontološkim klubovima širi se zahvaljujući izdvajanjima iz gradskog budžeta za mere socijalne politike, koja su ove godine veća za 1,8 odsto. Među tim merama je i usluga pomoć i nega u kući za koju je izdvojeno čak 44 miliona dinara.

- Izdvajanje za ove ili slične usluge neće se smanjivati i gledaćemo da na sve načine unapredimo nivo naše saradnje. Trudićemo se da u stopu pratimo mere socijalne politike koje se donose na nivou republike i pokrajine – poručila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Po rečima direktora Gerontološkog centra Nenada Ivaniševića širenje usluga je ozbiljan iskorak u kvalitetu otvorene zaštite, budući da će svi korisnici, bez obzira na deo grada u kom žive, imati potpuno isti nivo usluga.

- Nijedan penzioner koji je član nekog od naših gerontoloških klubova neće osetiti razliku zbog toga što živi na selu. Ove godine grad je izdvojio 16 odsto više novca za Gerontološki centar, u odnosu na lane, i mi smo izuzetno zahvalni zbog toga – istakao je Ivanišević.

Po mišljenju Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite, nove usluge će sigurno doprineti povećanju broja članova gerontoloških klubova. U sastavu Gerontološkog centra radi deset klubova, koji beleže rast broja korisnika. Pre 14 godina posećivalo ih je 2500 ljudi, a ove godine ih je 7800.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
SU Odgovori
Imamo najbolji gerentoloski u regionu. Hvala svima koji danonoćno brinu o nasim najstarijim sugrađanima. Samo tako nastavite!
Da, da... Odgovori
Opet ovaj maneken.... Svake nedelje se on slika... Ima li ko lepši od njega......
Овца за шишање Odgovori
Да прснеш од "смеха", услуге маникира и педикира, па још са попустом?! Дај, бре, ма колико то важно било, молим, не спрдајте се! Или је СНС све већ уредио у држави па дошло до ноктића, фуј!
Atila Odgovori
Taman zaboraviš na Ivaniševića,a on opet iskoči negde.
Bobes Odgovori
Ivanisevic buduci gradonacelnik ,pazite sta sam rekao!
Ninoslav
Sacuvaj Boze!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.