• Pregleda: 2563

Gerontološki klub “Prozivka” proslavio treći rođendan

Gerontološki klub u srcu Prozivke, proslavio je svoju treću godišnjicu. Najveća mesna zajednica poseduje najmanji Gerontološki klub, ali definitivno ne manje značajan od ostalih devet. Ovaj klub jedan je od najživljih, uvek pun sportskog duha, sa sve većim brojem članova.
Gerontološki klub “Prozivka” proslavio treći rođendan

Članica Gerontološkog kluba „Prozivka“, Jelisaveta Piuković, ispričala je kakvo je njeno viđenje ovog kluba, za koji ona kaže da joj je druga kuća. „Tu sam tri godine, od kako je otvoren ovaj klub, i ovo mi je drugi dom. Jako sam zadovoljna i hvala dragom Bogu što ga imam, a osoblje da Vam ne kažem, svi su zlatni. Tu stanujem blizu, ovde sam preko nedelje, kartam se sa njima, svi su mi drugovi i drugarice ovde“- rekla je članica, koja je i pesmu posvetila ovom klubu.

Gerontološki klub Prozivka osnovan je pre tri godine a danas broji više od dvesta pedeset članova. Usluge koje pruža ovaj klub su kuvani obrok, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Članovi ovog kluba ističu se po bridž sekciji, pa na svakom takmičenju zauzmu istaknuto mesto.

Zamenik gradonačelnika, Tomislav Veljković, smatra da je prostor u kojem se klub nalazi mali naspram toga koliko Prozivka ima stanovnika. „Nadam se da ćemo u budućnosti povećati prostorije i imati više članova nego što ih danas imamo. Mi ćemo, prema našim mogućnostima, pokušati da ovaj klub proširimo, ali nam fali i ambulanta. Prozivka je najlepši deo grada sa preko petnaest hiljada stanovnika i zaslužuje da ima sve što joj je potrebno za normalno funkcionisanje“- rekao je Veljković.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, zadovoljan je što je klub na Prozivci zaživeo. „Klub se primio ali mu je i vreme da poraste. Siguran sam da ćemo zajedno sa Gradom, sa Pokrajinom, sa Vladom Republike Srbije ostvariti mogućnosti proširenja. Trebalo bi da Prozivka ima svoj centar za negu, odakle ćemo koordinirati i službu pomoć i nege za Prozivku i za Aleksandrovo, što je jedna od ideja za buduće projekte“- rekao je Ivanišević.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

9
kompleks Odgovori
Krenuli Mujo i Haso u Grad, topao dan temperatura 40 stepeni, Haso obukao odelo toplo mu znoji se, pita ga Mujo, što si bolan Haso obukao odelo kada je ovako vreo dan, Haso šta ću bolan kada idem u grad moram da se doteram, neka tamo misle da sam gospodin.
Vesko Odgovori
Ugledni zamenik gradonacelnika kako savesno obavlja svoje obaveze, koji je i sam i penzioner sa
dobrom penzijom, ali on zasluje i dobru zaradu za funkciju koju obavlja, tako da mu nece biti džaba
prisustvo ovom skupu nasih penzionera, clanova gerentoloskog kluba.
marko Odgovori
Magacioner!!!
pedja Odgovori
Ne dirajte mi legendu!!!
emkimke Odgovori
Kao prvo: sramota sto se u jednom od najvecih naselja tek nedavno otvorio gerantoloski klub. A kao drugo: ovaj jedan sobicak sto oni nazivaju gerantoloskim klubom je jedno veliko NULLA, bez ikakvog normalnog sadrzaja. Nikakvih usluga osim kafice,rucka nema, mislim tu na frizera,pedikir,manikir,masaza itd. Sve u svemu ama bas nista posebno.
Vesko Odgovori
Al se dusemo al se pusemo,a tamo vamo nista posebno,samo jedan brkati celnik grada uzdignuto
stoji i prsi se, kao da je oslobodio Prozivku..Kako se nebi prsio kad su zastarile krivicne prijave
protiv njega. Nije on kriv sto nase tuzilastvo neradi, pa moze da bude uzdignuta cela,sa dobrom
platom i penzijom.
daca Odgovori
Hvala Gerontološkom centru i rukovodstvu što su nam i ovo malo kluba obezbedili. Činjenica je da je izuzetno mala prostorija i malo sadržaja kao što reče ''emkimke'' a trebalo bi mnogo više jer nas i ima podosta. Žalosno je da pojedinci , koji se inače ovde nazivaju'' pljuvačima ili bljuvačima'' koriste svaku priliku da se jave i zameraju ,ko se kraj koga slika i zašto i iz koje je stranke. Za dobra dela nije potrebna nikakva stranka niti reklama iste, važno je da neko zna, može i hoće da uradi nešto za bolje sutra. Takve poštujem i volela bih kada bi se i mnogi drugi , posebno radno sposobni , pozabavili svojim delima i savesno zaradili platu , osim piskaranja na sajtu.
Budući penzioner Odgovori
Je li se to lokalna perjanica SPS-a priprema prelazak u PUPS?Pošto je svi znamo stručnjak za IPA fondove već promenio dres.Vidim da su se napuhali kao da su oslobodili Suboticu a ne fondove i račune preduzeća na čijem su se čelu nalazili.Da li među korisnicima usluge Gerontološkog Centra ima i bivših zaposlenih Agrokombinata?Ako ima ovo je ironija sudbine penzionera i skraćenje njihovog životnog veka u društvu svojih egzistencijalnih dušmana.Penzionere treba pitati kako se osećaju kad ovo gledaju? Da li im se neko ruga i javno ih ponižava svojim prisustvom. To je kopanje po nikad zaraslim ranama u duši,traume koje se ne zaboravljaju. To samo oni znaju ali obraz pojedinca nikad opran biti neće pa i zbog neefikasnog i korumpiranog tužilaštva.
Sojic Odgovori
Veljkovicu trebao si i ostati tamo,za drugo svakako nisi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.