Komentara: 3
Pregleda: 3690
Foto

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio sedam godina postojanja

04.06.2018. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Uz kolo, tradicionalni grčki ples, a potom i pesme njihove mladosti, članovi Gerontološkog kluba Prozivka obeležili su danas sedmogodišnjicu postojanja i rada ove ustanove socijalne zaštite.
Gerontološki klub "Prozivka" obeležio sedam godina postojanja

Osnovan u junu 2011. godine, Gerontološki klub Prozivka danas broji oko 300 članova, od kojih se mnogi svakodnevno okupljaju radi druženja uz prvu jutarnju kafu, prelistavanje štampe, te po koje partije šaha ili bridža.

- Članovi su aktivni u svim sekcijama kluba, kao što su kartanje, šah, plesna sekcija, a takođe rado idu i na izlete koji se organizuju. Na ručku svaki dan imamo oko 30 do 40 članova, koji su tu pre svega kako bi se družili. Značaj Gerontoloških klubova je u tome što predstvaljaju prvi korak sa upoznavanjem usluga socijalne zaštite kako u našem gradu, tako i u našim ustanovama - rekla je Vesna Pajić, koordinatorka službe Otvorena zaštita.

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio sedam godina postojanja

Gerontološki klub Prozivka je samo jedan, od ukupno 10 klubova koji postoje u Subotici, za čiji rad je lokalna samouprava ove godine izdvojila 44 miliona dinara, što je nešto više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

- Više puta smo ponavljali da nam je cilj da povećamo broj Gerontoloških klubova sa 10 na 15, kako u većim, tako i u manjim mesnim zajednicama. Do sada smo obišli i pogledali nekoliko objekata sa predstavnicima mesnih zajednica, tako da ćemo u narednom periodu zajedno sa direktorom Gerontološkog centra uspeti da otvorimo još koji Gerontološki klub. U njima su prisutne mnoge aktivnosti naših najstarijih sugrađana i dok god su oni nasmejani i voljni da učestvuju u tim aktivnosti, Gerontološki klubovi će opstati i raditi - istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva. 

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio sedam godina postojanja

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio sedam godina postojanja

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci Obeležavanje 7 godina Gerontološkog kluba na Prozivci
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3690
Povezane teme

gerontološki centar subotica

gerontološki klub prozivka

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.