Komentara: 5
Pregleda: 1878
Foto

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio 8. rođendan

10.06.2019. u 11:56h
Izvor: TV Subotica
Gerontološki klub „Prozivka“ obeležio je osam godina postojanja. Tim povodom je za članove Kluba organizovana proslava, uz muziku i ples.
Gerontološki klub "Prozivka" obeležio 8. rođendan

Naša sugrađanka Tereza Čekanović, koristi usluge Gerontološkog kluba „Prozivka“ od prvog dana i kaže da je prezadovoljna uslovima. Slobodno vreme u Klubu najviše voli da provodi kartajući se sa prijateljicama, ali i uz brojne druge aktivnosti.

- Jedva sam čekala da imamo ručkove, sa kojima sam takođe jako zadovoljna. Meni je svaki ručak ne dobar, nego odličan. Imamo i druge usluge, kao što su pranje i peglanje veša, što nama, u zlatnom dobu, jako odgovara. Osoblje je divno i jako dobro, nemam zamerku - kazala je Čekanović.

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio 8. rođendan

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, pohvalio je rad osoblja u Gerontološkom klubu i pomenuo brojne aktivnosti koje se organizuju za preko 450 članova. Iako je prostor mali, interesovanje penzionera je veliko.

- Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na povećanim izdvajanjima za otvorenu zaštitu, jer smo time omogućili da svaki građanin našeg grada, bez obzira na to gde živi, uživa ista prava u oblasti socijalne zaštite. Tako je i ovde našim korisnicima, kao da su u Gerontološkom centru u Dudovoj šumi, jer imaju ručak, pranje i peglanje veša i sve druge usluge koje zaslužuju. Ovaj prostor polako postaje mali, ali hvala i Mesnoj zajednici što nam je omogućila da ga koristimo - rekao je dr Ivanišević.

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio 8. rođendan

U gradskom budžetu za rad Gerontološkog centra, odnosno deset gerontoloških klubova i otvorenu zaštitu izdvojeno je 48,3 miliona dinara.

- Govorimo o više hiljada članova u deset gerontoloških klubova, koliko ih radi u okviru Gerontološkog centra, i o 750 korisnika usluge pomoć i nega u kući. Ovim izdvajanjima u budžetu Grada Subotice odlučili smo da svake godine damo podršku Gerontološkom centru, da osnažimo sve klubove, kako bi naši najstariji sugrađani imali gde da se druže, da učestvuju u različitim aktivnostima, radionicama, bilo da su one kulturne, zabavne ili sportske - objasnio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne i zdravstvene zaštite.

U narednom periodu planirana je izgradnja novih gerontoloških klubova, a ukoliko se za to stvore uslovi, Gerontološki klub „Prozivka“ bi mogao biti renoviran i proširen.

Izvor: TV Subotica
Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka" Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka" Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka" Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka" Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka" Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka" Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka" Proslava osme godišnjice Gerontološkog kuba "Prozivka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1878
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

gerontološki klub prozivka

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.