• Pregleda: 992

Gerontološki klub "Prozivka" obeležio 8. rođendan

Gerontološki klub „Prozivka“ obeležio je osam godina postojanja. Tim povodom je za članove Kluba organizovana proslava, uz muziku i ples.
Gerontološki klub "Prozivka" obeležio 8. rođendan

Naša sugrađanka Tereza Čekanović, koristi usluge Gerontološkog kluba „Prozivka“ od prvog dana i kaže da je prezadovoljna uslovima. Slobodno vreme u Klubu najviše voli da provodi kartajući se sa prijateljicama, ali i uz brojne druge aktivnosti.

- Jedva sam čekala da imamo ručkove, sa kojima sam takođe jako zadovoljna. Meni je svaki ručak ne dobar, nego odličan. Imamo i druge usluge, kao što su pranje i peglanje veša, što nama, u zlatnom dobu, jako odgovara. Osoblje je divno i jako dobro, nemam zamerku - kazala je Čekanović.

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, pohvalio je rad osoblja u Gerontološkom klubu i pomenuo brojne aktivnosti koje se organizuju za preko 450 članova. Iako je prostor mali, interesovanje penzionera je veliko.

- Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na povećanim izdvajanjima za otvorenu zaštitu, jer smo time omogućili da svaki građanin našeg grada, bez obzira na to gde živi, uživa ista prava u oblasti socijalne zaštite. Tako je i ovde našim korisnicima, kao da su u Gerontološkom centru u Dudovoj šumi, jer imaju ručak, pranje i peglanje veša i sve druge usluge koje zaslužuju. Ovaj prostor polako postaje mali, ali hvala i Mesnoj zajednici što nam je omogućila da ga koristimo - rekao je dr Ivanišević.

U gradskom budžetu za rad Gerontološkog centra, odnosno deset gerontoloških klubova i otvorenu zaštitu izdvojeno je 48,3 miliona dinara.

- Govorimo o više hiljada članova u deset gerontoloških klubova, koliko ih radi u okviru Gerontološkog centra, i o 750 korisnika usluge pomoć i nega u kući. Ovim izdvajanjima u budžetu Grada Subotice odlučili smo da svake godine damo podršku Gerontološkom centru, da osnažimo sve klubove, kako bi naši najstariji sugrađani imali gde da se druže, da učestvuju u različitim aktivnostima, radionicama, bilo da su one kulturne, zabavne ili sportske - objasnio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne i zdravstvene zaštite.

U narednom periodu planirana je izgradnja novih gerontoloških klubova, a ukoliko se za to stvore uslovi, Gerontološki klub „Prozivka“ bi mogao biti renoviran i proširen.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

5
PSIHOLOSKINJA Odgovori
Najvaznije desavanje protekle sedmice.
Petar Odgovori
Udarna vest na ovom sajtu, barem jednom nedeljno-gerontološki dom u Subotici.
Šta bi smo bez Ivaniševića i njegovog partnera u zanimljivim avanturama Đukanovića. Spasioci grada !
Sada nam je svima srce na mestu i duša mirna, ponedeljak je, znamo da je u gerontološkom sve pod kontrolom, radna nedelja može da počne.
ost Odgovori
Pa gde ste više nije Vas bilo neko vreme? :-)
I.S. Odgovori
Živo nas interesuje-jesu li se naši najstariji sugrađani odmorili od prošlonedeljnog gostovanja megazvezde Zorane i njenog spektakularnog koncerta?
U neizvesnosti nas drži i supermenadžer upravnik Ivanišević-Koga li će sledećeg da dovede u gerontološki. Madonu, Tinu Tarner ?
Molimo vas da nas još koliko sutra izvestite.
Najbolje bi bilo da uradite sa njim opširan intervju.
Cipan Odgovori
Ivanišević i Đukanović-Stanlio i Olio.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.