Komentara: 16
Pregleda: 3902
Foto

Gerontološki centar spreman za brojne projekte

13.12.2017. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
Otvaranje novih pet gerontoloških klubova, potpuno renoviranje Gerontološkog kluba na Kelebiji, kao i rešavanje pitanja energetske efikasnosti u Domu za negu, Domu penzionera i Gerontološkom klubu u Bajmoku samo su neki od planova koji Geronotloški centar očekuju u narednom periodu.
Gerontološki centar spreman za brojne projekte

Pored njih, u planu je međunarodni projekat sa kolegama iz Osijeka, Đakova i Apatina, u okviru koga će se izgraditi novi Gerontološki klub i Akademija za obuku negovatelja u MZ Centar I, i u potpunosti rekonstruisati Gerontološki dom na Kelebiji.

- Više od 15 miliona dinara vredni su manji projekti, 32 miliona dinara je procena vrednosti radova u domu na Kelebiji i oko 526 hiljada eura je vrednost projekta Evropske unije - istakao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Lokalnoj samoupravi je uspešan rad Gerontološkog centra izuzetno značajan, a to će se videti i u budžetu za narednu godinu kojim su predviđena veća izdvajanja u oblasti socijalne zaštite.

Gerontološki centar spreman za brojne projekte

- Siguran sam da ćemo povećati sredstva namenjena Gerontološkom centru i njegovim uslugama “pomoć i nega u kući”.  U ovoj godini ona su iznosila su 37,8 miliona dinara, a predlog je da u 2018. godinu budu više od 40 miliona dinara – najavio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.  - Želimo da Grad učestvuje u radu Gerontološkog centra i da unapredimo sve usluge. Što se tiče budžeta, lokalna samouprava će učiniti sve da u svim oblastima vezanim za socijalnu zaštitu napravi korak napred u finansiranju svih usluga na teritoriji grada.

Naredne godine geronotloške klubove dobiće Tavankut, Mišićevo, Ljutovo, Stari Žednik i Palić, a najavljeni su i radovi u unutrašnjosti Gerontološkog centra, posle kojić će povećati broj korisnika sa 532 na 582. Rukovodstvo veruje da će do kraja 2019. godine taj broj dostići 600 osoba.

Novine mogu da očekuju i korisnici usluga „pomoć i nega u kući“ i to već od ponedeljka, kada će pored spremanja, negovatelja i medicinskih sestara, imati besplatne usluge doktora i majstora. Sa ovim novim uslugama, rukovodstvo Gerontološkog centra planira da u naredne dve godine poveća broj korisnika usluga sa 7.700 na 10.000.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje rada i planova ustanove Predstavljanje rada i planova ustanove Predstavljanje rada i planova ustanove Predstavljanje rada i planova ustanove Predstavljanje rada i planova ustanove Predstavljanje rada i planova ustanove Predstavljanje rada i planova ustanove Predstavljanje rada i planova ustanove
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 3902

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.