• Pregleda: 3444

Gerontološki centar spreman za brojne projekte

Otvaranje novih pet gerontoloških klubova, potpuno renoviranje Gerontološkog kluba na Kelebiji, kao i rešavanje pitanja energetske efikasnosti u Domu za negu, Domu penzionera i Gerontološkom klubu u Bajmoku samo su neki od planova koji Geronotloški centar očekuju u narednom periodu.
Gerontološki centar spreman za brojne projekte

Pored njih, u planu je međunarodni projekat sa kolegama iz Osijeka, Đakova i Apatina, u okviru koga će se izgraditi novi Gerontološki klub i Akademija za obuku negovatelja u MZ Centar I, i u potpunosti rekonstruisati Gerontološki dom na Kelebiji.

- Više od 15 miliona dinara vredni su manji projekti, 32 miliona dinara je procena vrednosti radova u domu na Kelebiji i oko 526 hiljada eura je vrednost projekta Evropske unije - istakao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Lokalnoj samoupravi je uspešan rad Gerontološkog centra izuzetno značajan, a to će se videti i u budžetu za narednu godinu kojim su predviđena veća izdvajanja u oblasti socijalne zaštite.

- Siguran sam da ćemo povećati sredstva namenjena Gerontološkom centru i njegovim uslugama “pomoć i nega u kući”.  U ovoj godini ona su iznosila su 37,8 miliona dinara, a predlog je da u 2018. godinu budu više od 40 miliona dinara – najavio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.  - Želimo da Grad učestvuje u radu Gerontološkog centra i da unapredimo sve usluge. Što se tiče budžeta, lokalna samouprava će učiniti sve da u svim oblastima vezanim za socijalnu zaštitu napravi korak napred u finansiranju svih usluga na teritoriji grada.

Naredne godine geronotloške klubove dobiće Tavankut, Mišićevo, Ljutovo, Stari Žednik i Palić, a najavljeni su i radovi u unutrašnjosti Gerontološkog centra, posle kojić će povećati broj korisnika sa 532 na 582. Rukovodstvo veruje da će do kraja 2019. godine taj broj dostići 600 osoba.

Novine mogu da očekuju i korisnici usluga „pomoć i nega u kući“ i to već od ponedeljka, kada će pored spremanja, negovatelja i medicinskih sestara, imati besplatne usluge doktora i majstora. Sa ovim novim uslugama, rukovodstvo Gerontološkog centra planira da u naredne dve godine poveća broj korisnika usluga sa 7.700 na 10.000.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
Bozo Odgovori
Ljudi koji udarate unlike procitajte ovu vest! Ne zelim da zvucim kao glasnogovornik doticnog ili da mislite da sam "sendvicar", ali ovo sto je najavljeno moze samo da poboljsa polozaj starijih sugradjana. Ne vidim nista lose u tome da se otvori gerontoloski klub na Palicu ili Tavankutu. Uradio ovo kadar SNS, Ds, Svm ili Srs, morali bi se sloziti da se neke stvari rade!
Овца за шишање
Гледаш, је ли, мога коња,
Господару стари?
Не знаш је ли коњ ил' птица
Ластавица?
Скидај наочари,
Не можеш се нагледати,
Већ хајде пазари!
Ти још питаш за Путаља
Да ли ваља!
Немај бриге!
Да не ваља, не би био
Он код Циге,
Не можеш га у царевој
Наћи штали —
Само Цига што не уме
Да га хвали.
Да га поспе сувим златом
Ко не штеди,
Још и онда један дукат
Више вреди.
Ако имаш, једе сено,
зоб и сламу,
Ако немаш, он не иште,
Не треба му.
Немој да му гледаш зубе,
Мој голубе,
Ни ја му их нисам гледо,
Немој ни ти —
Тај не може остарити.
— Што га дуже тераш, куме,
Све је млађи,
Па де сад му
Пара нађи!
А што питаш: хоће л' моћи
Какав јендек да прескочи,
Јендек, јендек — какав јендек!
Тај се није још родио
Кој' он није прескочио —
Прескочи га тако лако
Као да је пиле неко,
И то уздуж, не попреко.
Ја га јашем без седла —
Седласта му леђа.
— За пасош га не питај,
Јер — то њега вређа.
Иди, куме, иди, иди —
Још ме питаш: како види?
То је да се приповеда:
Види остраг ко и спреда,
Види ноћу ко на дану...
fica
Aj ne dipr bre.Tu je caka zasto se "doktor " vratio iz vlade.Tu su novci brate,
Ivana Odgovori
Ah, krenula samopromocija. Ni dana bez margarina. Kad ce pressica povodom novih friteza?
drapo Odgovori
A gde se udomio " VELIKI" kadar i do nedavno nezamenljivi direktor balažević ?
vukota Odgovori
Sve bivse demokrate, a kojim povodom je Camprag na ovom skupu!?
Avlijar Odgovori
Skidam kapu ministarki za saobraćaj zahvaljujući njoj vratio se džej jevrejska kletva je jako opasna.
Pajo Odgovori
Neko nam je degradiran!!!!
Miki Odgovori
Lesi se vratio kuci.Samo u Subotici mozes ovo da radis nigde vise.
Bors Odgovori
Da napomememo isti ovaj gospodin je 2012.god kao član DS-A hteo da zatvori gerantoloske klubove i da otkaze ljudima koji su bili zaposleni na tim radnim mestima u Bajmoku,Zedniku,Djurdjinu i Tavankutu.Za sve postoji potpisani papira predsednika pomenutih Mz.A sada se vraća kao Mesija i ponovo proširuje kapacitete.Gde su vam obrazi gospodine ili nosite možda opanke...
crni
Nije nego su to sve projekti sa javnim nabavkama.A to su onda evrici.
Realan Odgovori
Postoji samo jedan projekat, sprečavanje bilo kakvog razvoja. Ostalo su lepe priče. Sve se raspada, to samo naivni i glupi ne vide.
Cane Odgovori
Vratia se Djej!
Nepristrasan Odgovori
BORS: "lupaš gluposti kao Maksim po diviziji"
punisher Odgovori
Sramota sta ovaj covek radi!!!!!
Nepristrasan Odgovori
Punisher: a otkud vi to znate? Da mu niste "držali sveću"?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.