• Pregleda: 9032

Ivanišević (ponovo) na čelu Gerontološkog centra

Novi-stari direktor Gerontološkog centra u Subotici je dr Nenad Ivanišević. Njega je imenovala pokrajinska vlada na jučerašnjoj sednici.
Ivanišević (ponovo) na čelu Gerontološkog centra

Funkciju direktora gerontološkog centra u Subotici od jula 2014. godine obavljao je Petar Balažević, a koji je nedavno podneo ostavku na istu. U vremenskom periodu jul 2014 - decembar 2017 Ivanišević je bio državni sekretar, većim delom u oblasti socijalnih pitanja, ali i kao posrednik u rešavanju problema nastalih tokom migrantske krize u najtežem periodu za Srbiju. Poslednja četiri meseca bio je državi sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

Ivanišević je rođen 21. februara 1972. godine. Završio je postdiplomske studije "Ekonomska diplomatija" čime je stekao zvanje magistra Međunarodne ekonomije, a kasnije je stekao i zvanje doktora ekonomskih nauka. Po preuzimanju nove-stare funkcije Ivanišević se zahvalio Vladi APV i gradonačelniku Bogdanu Labanu na ukazanom poverenju za obavljanje funkcije direktora ove ustanove.

- U narednom periodu naša ustanova težište će usmeriti na ulaganje u energetsku efikasnost svih objekata, realizaciju evropskih projekata kojima će se poboljšati kvalitet uslova boravka naših korisnika i kvaliteta usluga u okviru gerontoloških klubova, kao i boljoj saradnji sa predstavnicima grada Subotice, što nije bilo u dovoljnoj meri u prethodnom periodu. - kratko je najavio Ivanišević

Gerontološki centar trenutno je kapaciteta 530 korisnika i brine oko 6.000 svojih korisnika kroz službu pomoći i nege u kući i s obzirom na strukturu stanovništva u našem gradu, ova ustanova predstavlja važnu, odnosno vodeću instituciju u sistemu socijalne zaštite i brige o starima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

61
Овца за шишање Odgovori
"Пева Синко и Маринко
Митар Мирић, Скорић Мира
док музика грозно свира
пева хитић Миле Китић и наравно Џеј!"
Subotičanin Ljuti
isplakah se od smeha ...
Realan Odgovori
Partiokratija je garant kontinuiteta propasti.
AlwaysUltra
Svakako - ali ako pitate botove oni će vam odmah navesti bezbroj primera prosperiteta na svakom koraku ...
Realan
@ALWAYSULTRA

Ovo je zemlja u kojoj se odavno lična mišljenja dobijaju u Centralnom komitetu. I botovi su deo toga. Ponižavajuće mi je da mojim životom upravljaju glupi k'o ona stvar sa diplomama doktora, magistara i mastera. Duško Radović je pre skoro četiri decenije rekao da nas vode ljudi koji niti imaju šta da kažu, niti znaju išta da rade! Da, u jednom zdravom sistemu koji živi od ideja, znanja i rada takvi su beskorisni, bespotrebni, višak. Ali ovo nije zdrav sistem. Zato sve i propada, nestaje.

Ilustracija: „Zmaj od Šipova oslobođen optužnice, otišao u politiku!"

Deo teksta: „Grahovac je sada sasvim slobodan čovek i od danas je počeo zvanično da se bavi politikom kao lider osnovane stranke. Stavljali su mu na teret posedovanje prangije sa kojom je njegov pradeda Pantelija dočekivao u Mrkonjiću kralja Petra, a Ilija predsednika Dodika.”

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:699678-Zmaj-od-Sipova-oslobodjen-optuznice-otisao-u-politiku
AlwaysUltra
Možemo za potpunu pasivnost kriviti svoje pretke - naši su roditelji u vreme propadanja bili u najboljim godinama i mirno su posmatrali kako im ološ uništava živote koje su gradili decenijama - tada su bili mladi i energični i bilo ih je jako puno i lako su mogli preokrenuti stvari naglavačke. Ali ne - oni su žrtvovali i sebe i svoju decu gangsterima i sada , pod stare dane , nemoćno plaču kako im deca po belom svetu , a njihova starost krajnje ugrožena .

Mogu da budem zlurad i da se podsmevam i osećam neku moralnu satisfakciju što mečka konačno igra pred vratima , ali od toga ne mogu da živim. Zaslužili smo i gore od ovoga što sada nas lagano dokrajčuje ...
AlwaysUltra Odgovori
''Bolje djavo kojeg poznaješ'' ... (stara izreka)
Sssj Odgovori
Ovaj covek je neunistiv
Sad ce opet svaki dan u vestima da se pojavljuje
karleto Odgovori
Jedva su ga se otarasili i oterali ga za Suboticu. Covek zlo!!!!
Maša Odgovori
Da se vrati stari sjaj Gerontološkom centru, pravi čovek na pravom mestu!
BSHTARTST
Nije zlato sve sto sjaji Maso!!!!
Julija Odgovori
Ljudi, ovaj je uradio i dobrog i loseg za grad ali kako god jedan je od kulturnijih medju vladajucima. Moglo je i mnooogo gore...
Oling
Kakvu glupost si napisala...
Vesko Odgovori
Sledece, kandidat za predsednika drzave.
aleksandar Odgovori
vest kao da se radi o najbitnijoj organizaciji u gradu.
Realan
Pa i jeste ako se zna da partijski paraziti žive od budžetskih penzionera i radnika. Mlađi od njih pobegoše, ne žele da ih neradnici prave majmunima i deru im kožu. Kada ode sve što valja i pomre izvor prihoda pomreće i oni sami od gladi usled nesposobnosti da sebi išta stvore za samoopstanak.
Suboticanin
A zar nije medju najbitnijim?
Miklos
@REALAN
Они су толико створили за себе да им ни пето колено наследника не мора да размишља о ничему.
Marko Odgovori
Sad ce mozda redovnija hrana da bude.
PITANJE ZA "INOSTRANE" Odgovori
Kao neko ko trenutno živi u Subotici (ali možda ne i zauvek), imam jedno necinično pitanje za ljude sa ovog podneblja koji žive u inostranstvu. Zašto vi pratite ovdašnje vesti i toliko se unosite u ovdašnja dešavanja da čak izdvajate svoje slobodno vreme da biste pisali kojekakve komentare? Je li to nostalgija? Je li to potreba nam kažete koliko je život ovde jadan i nesređen? Je li to iz želje da vidite da li se ovde nešto promenilo ili nade da nije?
Veoma sam zainteresovan da čujem vaše (iskrene) odgovore.
Realan
Iskreno, najiskrenije; kada i Vi budete pobegli imaćete istu potrebu - da ljudima otvorite oči da nisu stoka.
kole
procitam vesti zbog nostalgije,sto sam tu rodjen i odrastao i procitam da li su nestali koji su me oterali.ali izgleda da jos dosta treba da se vratim
Nikola
Otišao sam, ali ja ne zaboravljam odakle sam! Po crkvenim knjigama moja familija se preko 300 godina nalazi na teritoriji današnje Subotice. Ako neko voli Suboticu to sam ja, ali me je trenutno stanje u našem gradu navelo da pokušam sebi da stvorim bolje uslove za život. Žalosto je sve to ali kao što kaže pesma "Ne dirajte mi večeras uspomenu u meni,
ne dirajte mi ravnicu jer ja cu se vratiti."
Nadam se da smem posle ovog objašnjenja da čitam i komentarišem vesti iz moje Subotice..
Srbin Odgovori
Gospodo pojedinci/dine,psssst,ni slovo ne pišite,jer ne znate,čiji će sutra biti član,ovaj gospodin!?
Crnjak Odgovori
Znači .... njegov neprikosnoveno unikatni šarm nije prošao kod Zorane ministarke, a ?
Svaki put do sada kada je imenovan ili reizabran za direktora GC prvo šta je uvek uradio je bilo renovirajne kuhinje i trpezarije ! Ajde da se kladimo da će i sada ( ponovo) renovirati kuhinju i trpezariju a potom menjati prozore i vrata na svakom spratu i pojedinačno nakon svakog sprata biće svečano otvaranje uz neizbežne novinare i kamere !
fica
Uz neibezne "nenamestene"javne nabavke....
Joca Odgovori
I sad dal je ovo normalno,da neko vedri i oblaci vec godinam?Malo ova finkcija malo ona funkcija.
Nenad Odgovori
A što se gospodin ne hvali koji fakultet je završio i gde je sve pokupovao ove poslednje diplome?
ALISA U ZEMLJI ČUDA Odgovori
Ona narodna o babi, koja je dala dinar da uđe u kolo a dva dinara da izađe iz njega ne važi za političare. Jer, onaj ko jednom zaigra u vrzinom, pardon, političkom kolu, ne da mu se ne mili izaći, nego i nema te centirifugalne sile koja bi ga mogla izbaciti. Jedino se s vremena na vreme iz jednog oblika pretvaraju u drugi, pa i pređašnji kao u ovom slučaju. I tako do u beskraj sa vremenom tzv. poluraspada (čitaj: trajanja) reda veličine recimo Uranijuma 238 : vo vjeki vjekov.
demokrata Odgovori
Gde si druže lažni Demokrata? U kojoj si sada stranci? Reci mi iskreno i ja bih da budem direktor.
kec
Ajooojj demokrato pa zar tako o '' vojniku stranAKA '' ?
Zoran Odgovori
Covek je bio najuspesniji direktor GC. Voleli ga ili ne. Jedan od najsposobnijih i najoperativnijih politicara iz Subotice.
Nisam bot samo realno sagledavam cinjenice.
Bar da ih 100 takvih i nas grad bi bio velegrad.
Realan
Pitajte štićenike Gerontološkog centra koliko je sposoban. Ono što sam tamo zaticao ima samo u Srbiji. Jednom rečju - sramota.
ANGELINA
@ zoran - vodi ga kuci a nas ces bar malo usreciti,,
Tordok Odgovori
Sto je bitan tacan datum rodjenja doticnog, neko ce da ga pamti? Kad dodje vreme g... motki, nece pomoci kupljene diplome i titule.
Dno Odgovori
Ger. centar je crna rupa, nesto kao sabirni centar, nehumana, hladna, smrdljiva, nalickana ustanova koja mirise na smrt. Ne daj Boze tamo doci. Uverila sam se kako laze osoblje, lekova nikad dosta, briga ih za sve, cast za par izuzetaka. Dno, uzas. Ko god da je direktor, to je kuca za umiranje. Fasada i moleraj "na nivou" a hrana gora nego za psa. Jad i glad.
drapo Odgovori
E, sad samo treba pratiti gde će se smestiti "VELIKI" stručnjak i nezamenljivi kadar Balažević...opet neko "LEZI LEBU" direktorsko mesto, 1000% ...
kojot Odgovori
Џеј опет на челу свега ...
Tuta bugarin Odgovori
A jadan.... :(
ALISA U ZEMLJI ČUDA Odgovori
Po Balaševiću, izuzetan peh je kada mornar ostane bez mora. Ali, ipak, ne i tragedija kao kada, jednoga dana, buduće generacije ostanu bez ovovremenih vodiča u malo bolje sutra. Zato bi kloniranje pojedinaca bio hvale vredan potez na obotrostrano zadovoljstvo: nas, jer rođene ostavljamo u dobrim rukama, naših najmilijih, zahvalnih što smo ih imali u vidu i, pogotovo, vođa Domanovićevskog tipa, koji traju li traju...
saša
Imaš li još šta reći ? Dobro razmisli i ne javljaj se ponovo za reč jer ništa pametno ne čusmo ni u ovom ni u prethodnom komentaru. Inače "realni" reče da upitamo štićenike gerontološkog. Ja sam pitao i 995 njih tvrdi da je dok je on bio direktor to bio hotel a ne dom.
Miki
Sasa,

Da te nisu britanci napravili jer si previse pametan za Suboticu.
;) Odgovori
Врло способан човјек,хтјели ви признати или не,а и успјешан .
miki Odgovori
Magistar i doktor da je toliko pametan ne bih ga oterali za Suboticu ponovo ,pokupovao pameti dve i tako dalje.
saša
Hehe "Ne BIH ga oterali" !!!!! Kako jedna polupismena osoba postavlja komentare o doktoru nauka. Ovakvi su na sve spremni pa i Mesija da uče fudbalu.
Miki
Saša,
Ne lupetaj sto se tice fudbala ni pertlu ne mozes da zavezes.Inace si vrlo duhovit za ostavljanje komentara,da ne ulazimo dalje u detalje.
vazduPLOHovka Odgovori
Da li se sećate dr. Ivanešević Nenad? A Mudića?
https://youtu.be/JbAu5ypJ-wI
kojot
Дно дна...
Stevan Odgovori
E sad ce onaj visak stanova i kuca, sto ima Gerontoloski centar u Subotice, biti devastiran u evidenciji Gerontoloskog centra. Ne znam sta reci, znaci dozivotni upravnik, direktor ili sta vec, strasno.

" Svako je krojac svog odela,
koji ce kroz zivot da nosi." ...

Mislim da direktor ima vise odela skrojeno.
jole Odgovori
da nije ovo degradacija?sa mesta državnog sekretara na mesto direktora staračkog doma.
Nepristrasan Odgovori
Čitam komentare i sramota je šta pišete o osobama koje ne poznajete. Ako vam ne odgovaraju pa latite se i vi politike pa ćete možda biti bolji političar i direktor. A o njegovom radu iu Gerontološkom centru imam samo reči pohvale. Kome se ne dopada kako je u Ger.centru - ima dosta licenciranih domova u Subotici i još više nelicenciranih pa može odabrati koji želi.
lonka
Pa reci iskreno da ti je pomogao oko zaposlenja i to u vreme dok je bio veliki demokrata a i ti isto!!!
ANGELINA
@nepristrasan tacno je da ima licenciranih domova,, ali ovaj mi placamo i niko nas ne pita - retko se upustam u komentare i polemike ali ovo, i ne samo ovo je vise nego strasno sta se radi u subotici, vojvodini,, srbiji,, ovo je dno dna u kompletu,,,
andrea
Pitajte radnike koji tamo rade. Jedna gospođa je brojala dane kada će joj isteći ugovor o radu da više ni blizu ne mora gerontološkog. Plata ispod minimalca uslovi rada grozni. Itd.
andrea
Imala bi pitanje za botove. Da li ste svi iz Subotice ? Ili samo imate zadatak da pratitevovaj sajt i dajete botovske komentare.
Grunf
Ono kada neko ko se potpiše kao "nepristrasan" da subjektivan, tendenciozan i privrženički komentar.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.