• Pregleda: 3439

Gerontološki centar dobio uređaj za vakum terapiju

Gerontološki centar u Subotici je prva ustanova socijalne zaštite koja će u sklopu fizikalne terapije da ima i uređaj za vakum terapiju.
Gerontološki centar dobio uređaj za vakum terapiju

Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju je za uređaj izdvojio 600.000 dinara. Ukoliko i druge ustanove izraze želju pokrajinski sekreterijat će se potruditi da im obezbedi uređaj.

U okviru fizikalne terapije korisnici Gerontološkog centra i klubova će imati mogućnost da koriste i uređaj za vakum terapiju. Aparat se koristi za lečenje perifernih krvnih sudova, arterija i vena.

Vakum terapija je izlaganje obolelog segmenta pacijenta zavisno od dijagnoze. U Gerontološkom centru objašnjavaju da će aparat moći da koriste i građani.

Gerontološki centar je podneo zahtev za nabavku vozila i otvaranje kluba u Tavankutu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
Timot Odgovori
Voleo bih da znam kada će Bolnica da dobije nov vakum aparat jer je njihov star i često je u kvaru.Drago mi je što će i drugi pacijenti moći koristiti.
Član51406 Odgovori
Хеј,а где је онај... знаш на кога мислим?!
doziveti100-u Odgovori
hahaa,ovde mislim na grad se samo stvari dogadjaju u Gerontoloskom centru jedva cekam da napunim 70-tu da krenem da se zabavljam u zivotu:)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.