Komentara: 18
Pregleda: 3048
Foto

Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

24.06.2019. u 16:51h > 18:10
Izvor: Subotica.com
Uoči ulaska u petu deceniju, u Gerontološki centar stigla su dva vredna poklona Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova - više od šest miliona dinara za realizaciju dva važna projekta.
Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

Ugovore za investiciono ulaganje i programske aktivnosti vredne ukupno 6.300.000 dinara Nenadu Ivaniševiću, direktoru Gerontološkog centra , danas je uručio Prdrag Vuletić,pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Novac će biti namenjen za opremanje centralne kuhinje i praone i unapređenje rada info centra.

- Za tri godine rada ovog saziva Pokrajinske vlade na teritoriji AP Vojvodine rađeno je na unapređenju rada i kvaliteta usluga u 27 ustanova socijalne zaštite kojima je osnivač Pokrajina, a u sistem socijalne zaštite, uloženo je ukupno  600.700.000 dinara. Sada je potpisano 113 ugovora za unapređenje socijalne zaštite, od čega 50 miliona ide za investicije, 10 miliona za programske aktivnosti i 10 miliona za rad civilnog sektora. Pored tga 63 miliona obezbeđeno je iz tekuće budžetske rezerve - predočava Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. - U protekle tri godine u Gerontološki centar je uloženo 43.280.000 a u Dom "Kolevka" 32.588.000 dinara.

Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

Zahvaljujući sredstvima iz budžeta Pokrajinske vlade biće značajno unapređen kvalitet života korisnika Gerontološkog centra.

- Sredstvima od šest miliona dinara obnoviće se oprema u kuhinji i praoni u kojoj se godišnje opere čak 30.000 kilograma veša. Zahvaljujući ovom projektu termos će biti prošlost, odnosno završićemo nabavku uređaja koji će omogućiti da svi korisnici dobijaju podjednako tople obroke - objasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Projekat vredan 300.000 dinara ima za cilj da pojača kapacitete Info centra, da omogućimo da  naši građani i korisnici što više i bolje koriste prava iz socijalne zaštite koje im zakon omogućava.

Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

Pored Gerontološkog centra, putem ovog konkursa sredstva su dobili i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka",  kao i udrženja Fondacija "Tijana Jurić", Gradsko udruženje ivnalida rada i Udruženje "Autizam".

- U poslednje tri godine mislim da nije prošao nijedan konkurs da ustanove socijalne zaštite iz Subotice nisu dobile sredstva za podizanje nivoa usluga i poboljšanju rada i života zaposlenih, korisnika i stanara - istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu politiku. - Drago mi je što su pored ustanova, prepoznata i naša udruženja.

Izvor: Subotica.com
Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra Uručenje Ugovora za projekte Gerontološkog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3048
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

predrag vuletić

uručenje ugovora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.