Komentara: 18
Pregleda: 2313
Foto

Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

24.06.2019. u 14:51h > 16:10
Izvor: Subotica.com
Uoči ulaska u petu deceniju, u Gerontološki centar stigla su dva vredna poklona Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova - više od šest miliona dinara za realizaciju dva važna projekta.
Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

Ugovore za investiciono ulaganje i programske aktivnosti vredne ukupno 6.300.000 dinara Nenadu Ivaniševiću, direktoru Gerontološkog centra , danas je uručio Prdrag Vuletić,pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Novac će biti namenjen za opremanje centralne kuhinje i praone i unapređenje rada info centra.

- Za tri godine rada ovog saziva Pokrajinske vlade na teritoriji AP Vojvodine rađeno je na unapređenju rada i kvaliteta usluga u 27 ustanova socijalne zaštite kojima je osnivač Pokrajina, a u sistem socijalne zaštite, uloženo je ukupno  600.700.000 dinara. Sada je potpisano 113 ugovora za unapređenje socijalne zaštite, od čega 50 miliona ide za investicije, 10 miliona za programske aktivnosti i 10 miliona za rad civilnog sektora. Pored tga 63 miliona obezbeđeno je iz tekuće budžetske rezerve - predočava Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. - U protekle tri godine u Gerontološki centar je uloženo 43.280.000 a u Dom "Kolevka" 32.588.000 dinara.

Zahvaljujući sredstvima iz budžeta Pokrajinske vlade biće značajno unapređen kvalitet života korisnika Gerontološkog centra.

- Sredstvima od šest miliona dinara obnoviće se oprema u kuhinji i praoni u kojoj se godišnje opere čak 30.000 kilograma veša. Zahvaljujući ovom projektu termos će biti prošlost, odnosno završićemo nabavku uređaja koji će omogućiti da svi korisnici dobijaju podjednako tople obroke - objasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Projekat vredan 300.000 dinara ima za cilj da pojača kapacitete Info centra, da omogućimo da  naši građani i korisnici što više i bolje koriste prava iz socijalne zaštite koje im zakon omogućava.

Pored Gerontološkog centra, putem ovog konkursa sredstva su dobili i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka",  kao i udrženja Fondacija "Tijana Jurić", Gradsko udruženje ivnalida rada i Udruženje "Autizam".

- U poslednje tri godine mislim da nije prošao nijedan konkurs da ustanove socijalne zaštite iz Subotice nisu dobile sredstva za podizanje nivoa usluga i poboljšanju rada i života zaposlenih, korisnika i stanara - istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu politiku. - Drago mi je što su pored ustanova, prepoznata i naša udruženja.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 2313
Povezane teme
Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica predrag vuletić uručenje ugovora
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.