• Pregleda: 2138

Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

Uoči ulaska u petu deceniju, u Gerontološki centar stigla su dva vredna poklona Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova - više od šest miliona dinara za realizaciju dva važna projekta.
Gerontološki centar dobio sredstva za nove projekte

Ugovore za investiciono ulaganje i programske aktivnosti vredne ukupno 6.300.000 dinara Nenadu Ivaniševiću, direktoru Gerontološkog centra , danas je uručio Prdrag Vuletić,pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Novac će biti namenjen za opremanje centralne kuhinje i praone i unapređenje rada info centra.

- Za tri godine rada ovog saziva Pokrajinske vlade na teritoriji AP Vojvodine rađeno je na unapređenju rada i kvaliteta usluga u 27 ustanova socijalne zaštite kojima je osnivač Pokrajina, a u sistem socijalne zaštite, uloženo je ukupno  600.700.000 dinara. Sada je potpisano 113 ugovora za unapređenje socijalne zaštite, od čega 50 miliona ide za investicije, 10 miliona za programske aktivnosti i 10 miliona za rad civilnog sektora. Pored tga 63 miliona obezbeđeno je iz tekuće budžetske rezerve - predočava Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. - U protekle tri godine u Gerontološki centar je uloženo 43.280.000 a u Dom "Kolevka" 32.588.000 dinara.

Zahvaljujući sredstvima iz budžeta Pokrajinske vlade biće značajno unapređen kvalitet života korisnika Gerontološkog centra.

- Sredstvima od šest miliona dinara obnoviće se oprema u kuhinji i praoni u kojoj se godišnje opere čak 30.000 kilograma veša. Zahvaljujući ovom projektu termos će biti prošlost, odnosno završićemo nabavku uređaja koji će omogućiti da svi korisnici dobijaju podjednako tople obroke - objasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Projekat vredan 300.000 dinara ima za cilj da pojača kapacitete Info centra, da omogućimo da  naši građani i korisnici što više i bolje koriste prava iz socijalne zaštite koje im zakon omogućava.

Pored Gerontološkog centra, putem ovog konkursa sredstva su dobili i Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka",  kao i udrženja Fondacija "Tijana Jurić", Gradsko udruženje ivnalida rada i Udruženje "Autizam".

- U poslednje tri godine mislim da nije prošao nijedan konkurs da ustanove socijalne zaštite iz Subotice nisu dobile sredstva za podizanje nivoa usluga i poboljšanju rada i života zaposlenih, korisnika i stanara - istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu politiku. - Drago mi je što su pored ustanova, prepoznata i naša udruženja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
Овца за шишање Odgovori
А, на свакој слици ОН!
Petar Odgovori
Pa dobro, da li vi hoćete da mi svisnemo od brige???? 11 dana (slovima-jedanaest) nije bilo nikakve vesti iz subotičkog gerontološkog???
Znate li vi kako je nama, zainteresovanim i zabrinutim građanima Subotice kada ne znamo šta nam Ivanišević i Đukanović rade? (Za Milijanu pohvala, gospodin Đukanović ima novu košulju, svaka čast-znači sada ima četiri; sivu, roze, kariranu i belu).
Jedna mala sugestija-može li i u gerontološki jedna kamera, kao one po gradu i na Paliću.One što snimaju 24 časa. Da znamo u svakom trenutku dana i noći šta Ivanišević radi i kako se lavovski bori za gerontološki.
A ovo za pare koje je sa iskrenim oduševljenjem primio, ok vešeraj i kujina. Ali info centar u gerontološkom?
Kako je to zamišljeno? Kao sala za Ivaniševićeve i Ilijine konferencije za štampu?Šta će da ima od opreme, satelitsku vezu sa svakim gerontološkim na svetu, smeštaj za novinare koji Ivaniševiću dođu sa drugih kontinenata, koktel bar da se novinari okrepe od dugih intervjua sa njim?
DUX
Svaka cast za ideju..mi fenovi rada i dela dr ex magacionera stvarno bi cenili kada bi se ovako nesto realizovalo
Milijana
Pošto se i dalje bavimo bojama košulja evo prilike da daš i ti svoj doprinos i predložiš sledeću boju?
Petar
@Milijana, ako nemate ništa protiv, da pređemo na odelo.
Dajte uzmite mu neko letnje. Kakva je meteo prognoza ove godine, izgoreće siroti čovek u ovom venčanom odelu iz kojeg se ne vadi. Ne ide baš da ugrađuje kupatila socijalno ugroženima utegnut kao za svadbu. To bilo kao da vi odete na buvljak u venčanici. A kravata... Bolje nikakvu da ne nosi, ako su mu sve ovakve.
Nešto lagano, moderno, casual što bi se reklo, u kombinaciji sa laganim letnjim cipelama. Večito je čovek na terenu, ugrađuje kupatila, farba igralište u ZOO vrtu, sastaje se sa novinarima, penzionerima, doteruje kola udruženjima manjina, obilazi migrante, obilazi Batesa, Spartak i Šampion...
Izgradite mu imidž mladog, energičnog, poletnog, ukusno obučenog političara koji prati i političke i modne trendove. Pa još jedan mandat da izbori i još četiri lepe godine.
I.S. Odgovori
Prva slika u foto albumu je genijalna.
Ne samo da je direktor gerontološkog teškom mukom izborio sredstva za nove projekte. On je skinuo sako i kravatu i samo u košulji istrčao napolje da izreguliše raspored parkiranja za sve novinarske ekipe iz zemlje i sveta.
Maše, znoji se, mlati rukama. Nije lako kada ti tolika sila gostiju i novinara dođe. Treba to smestiti, napojiti i namiriti.
Indijanac Odgovori
Toliko para da dobijem za rođendan i ja bih se radovao.
Ma kakvi, dovoljno bi bilo i 10 %.
Istina... Odgovori
Farsa.
Žuti Hercegovac Odgovori
Budući gradonačelnik,bravo Nenade!
Konel
To je onaj isti koji se kleo u ds a onda je preko noci pobegao sa broda koji tone!
kralj Odgovori
Ako ovja bude gradonačelnik i ovo malo Subotice što je ostalo se seli.
Juli Odgovori
Molimo dotičnog sa, slike da škodu ne parkira na trotoar i travnatu površinu ispred gerontološkog centra.
zaposlen Odgovori
Za "glavnim" stolom uvek ista ekipa, Ilija, Natasa i Dzej a sa strane stoje obavezno ovih pet zaposlenih radnica, koje su podobne jer bilo koga drugog da dovedu, novinarima ce ispricati istinu o stanju u Gerentoloskom!!!!
Vesko Odgovori
To je nasa svetla buducnost, da nam se se uvecavaju i prosiruju gerontoloski domovi, a zatim i pogrebna preuzeca, za koja ce uvek biti posla i zarade.
kojot Odgovori
Sad ce da organizuje evropsko prvenstvo u pecanju riba iz lavora. Ima dovoljno sredstava da kupi pedesetak lavora i osto toliko nekih grana ili batina.
SImica Odgovori
Udruženje"Tijana Jurić",za čega njima ,ne piše koliko,??? DAJTE NEMOJMO SE ZAJ,,,,,TI !!!!!!!
Marija Odgovori
KO CE SVETU UGODITI, RADUJMO SE DA JEDNA TAKVA USTANOVA POBOLJSA USLOVE RADA I SVOJIM RADNICIMA,Prethodni direktor nije doneo doliko para gerontoloskom koliko ovaj stari-novi.Ostavite ga na miru on zna da radi ovaj posao, samo neka tako nastavi, Sve je to dobro za Suboticu.
Petar
Verujem da niko nema ništa protiv da on radi svoj posao.
Ali on najmanje jednom nedeljno saziva novinare u gerontološki da nam svima nabije na nos šta je to on uradio.
Očigledno je da je bolesno ambiciozan i da mu je san najmanje gradonačelničko mesto, mada bih rekao da on stvarno želi ministarstvo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.