Komentara: 9
Pregleda: 2711
Foto

Gerontološki centar dobio sredstva za kuhinju

21.12.2018. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar dobio sredstva za kuhinju

Zahvaljujući sredstvima od 6,5 miliona dinara, dobijenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, Gerontološki centar u Subotici biće prva ustanova ovog tipa koja će uvesti savremeno serviranje hrane, korisnicima koji ne mogu da ručaju u trpezariji nego u svojim sobama.

- Pokrajina je u tokom ove godine dodelila čak 363,5 miliona dinara ustanovama socijalne zaštite, u tri konkursna ciklusa. I na poslednjem konkursu Gerontološki centar dobio je sredstva a za dve godine čak 40 miliona dinara - kaže Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. - Značajnim ulaganjima podignut je standard u ukupno 27 ustanova za smeštaj korisnika.

Novac će biti upotrebljen za nabavku novih, modernih „posuda“ za ishranu.

- Ovim sredstvima počinjemo novu eru serviranja hrane korisnicima koji jedu u sobama. Bićemo prva ustanova socijalne zaštite koja će izbaciti termose i druge posude i uvešćemo mobilne tablete u kojima će hrana biti servirana i dostavljena u sobama - objašnjava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Gerontološki centar u Subotici je dobio najviše sredstava od svih ustanova socijalne zaštite što znači da resorni pokrajinski sekretarijat podržava rad naše kuće i ono što mi radimo na poboljšanju života korisnika. Gerontološki centar i sledeće godine moći će da računa na veća sredstva iz gradskog budžeta, koji finansira usluge otvorene zaštite.

- Nema boljeg načina nego da se jedna kalendarska godina završi dodelom sredstava. Što se tiče gradskog budžeta, davanja za socijalnu zaštitu neće biti smanjivana - najavio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2711
Povezane teme
gerontološki subotica Nenad Ivanišević ilija đukanović predrag vuletić pokrajinski sekretarija za socijalnu politiku
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.