• Pregleda: 2605

Gerontološki centar dobio sredstva za kuhinju

Gerontološki centar dobio sredstva za kuhinju

Zahvaljujući sredstvima od 6,5 miliona dinara, dobijenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, Gerontološki centar u Subotici biće prva ustanova ovog tipa koja će uvesti savremeno serviranje hrane, korisnicima koji ne mogu da ručaju u trpezariji nego u svojim sobama.

- Pokrajina je u tokom ove godine dodelila čak 363,5 miliona dinara ustanovama socijalne zaštite, u tri konkursna ciklusa. I na poslednjem konkursu Gerontološki centar dobio je sredstva a za dve godine čak 40 miliona dinara - kaže Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. - Značajnim ulaganjima podignut je standard u ukupno 27 ustanova za smeštaj korisnika.

Novac će biti upotrebljen za nabavku novih, modernih „posuda“ za ishranu.

- Ovim sredstvima počinjemo novu eru serviranja hrane korisnicima koji jedu u sobama. Bićemo prva ustanova socijalne zaštite koja će izbaciti termose i druge posude i uvešćemo mobilne tablete u kojima će hrana biti servirana i dostavljena u sobama - objašnjava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Gerontološki centar u Subotici je dobio najviše sredstava od svih ustanova socijalne zaštite što znači da resorni pokrajinski sekretarijat podržava rad naše kuće i ono što mi radimo na poboljšanju života korisnika. Gerontološki centar i sledeće godine moći će da računa na veća sredstva iz gradskog budžeta, koji finansira usluge otvorene zaštite.

- Nema boljeg načina nego da se jedna kalendarska godina završi dodelom sredstava. Što se tiče gradskog budžeta, davanja za socijalnu zaštitu neće biti smanjivana - najavio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Овца за шишање Odgovori
Уштедело се пара, Иванишевић и братија мање посећују кухиње у М. Корвина (БОС, Стара, Ренесанса...:-), уместо досадашња три пута недељно смањили на једанпут!
Nenad K. Odgovori
Ja sam mislio da ce ova nedelja proci bez ovih,a ono petak i stigla mocna delegacija suboticka.....
Ptica trkacica Odgovori
Taj G.C dobija svako malo donacije za tu kuhinju kao da hrane mion penzionera.
SW Odgovori
Da li je ovo normalno?
Vulverin Odgovori
njemu svaki i najmanji ovakav dogadjaj dodje kao izborna kampanja, svaki put zove medije samo da se pise o njemu i da ga slikaju.
Pedja Odgovori
Kao scena u " ko to tamo peva"....'pa ovaj čovek je neuništiv!'
Stanojko Odgovori
Gospodo da ovog poludelog egocentrika malo izopstite sa sajta ili napravite reportažu o njemu.Izvestavajte o uspešnim omladincima i skolarcima a ne o ovim parazitima ko da su industrijalci.Ovo se samo u nedovoljno izlecenim društvima predstavlja kao vest.Ta epidemija je krenula od 2000 e godine.Nije sve u parama.Cinite mu antireklamu.
vitabrevis Odgovori
Djukanović, Vuletić, Ivanišević... Ako su Crnogorci, onda nije slučajnost!
DUX Odgovori
Otisao na vikend a ovo mi promaklo ;(
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.