Komentara: 9
Pregleda: 3264
Foto

Gerontološki centar dobio sredstva za kuhinju

21.12.2018. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar dobio sredstva za kuhinju

Zahvaljujući sredstvima od 6,5 miliona dinara, dobijenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, Gerontološki centar u Subotici biće prva ustanova ovog tipa koja će uvesti savremeno serviranje hrane, korisnicima koji ne mogu da ručaju u trpezariji nego u svojim sobama.

- Pokrajina je u tokom ove godine dodelila čak 363,5 miliona dinara ustanovama socijalne zaštite, u tri konkursna ciklusa. I na poslednjem konkursu Gerontološki centar dobio je sredstva a za dve godine čak 40 miliona dinara - kaže Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku. - Značajnim ulaganjima podignut je standard u ukupno 27 ustanova za smeštaj korisnika.

Gerontološki centar dobio sredstva za kuhinju

Novac će biti upotrebljen za nabavku novih, modernih „posuda“ za ishranu.

- Ovim sredstvima počinjemo novu eru serviranja hrane korisnicima koji jedu u sobama. Bićemo prva ustanova socijalne zaštite koja će izbaciti termose i druge posude i uvešćemo mobilne tablete u kojima će hrana biti servirana i dostavljena u sobama - objašnjava Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Gerontološki centar u Subotici je dobio najviše sredstava od svih ustanova socijalne zaštite što znači da resorni pokrajinski sekretarijat podržava rad naše kuće i ono što mi radimo na poboljšanju života korisnika. Gerontološki centar i sledeće godine moći će da računa na veća sredstva iz gradskog budžeta, koji finansira usluge otvorene zaštite.

- Nema boljeg načina nego da se jedna kalendarska godina završi dodelom sredstava. Što se tiče gradskog budžeta, davanja za socijalnu zaštitu neće biti smanjivana - najavio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Izvor: Subotica.com
Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite Uručenje Ugovora za unapređenje usluga socijalne zaštite
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3264
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

ilija đukanović

predrag vuletić

pokrajinski sekretarija za socijalnu politiku

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.