Komentara: 0
Pregleda: 4033
Foto

Gergelj Acel pobednik 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić", Čabarkapa treći

04.11.2017. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Pobednik 2. međunarodnog šahovskog turnira "Memorijal dr Boriša Karadžić" je Gergelj Acel, šahovski majstor iz Mađarske. Sa istim brojem osvojenih poena drugoplasirani je Sergej Griščenko, majstor iz Rusije, dok je Subotičanin Novak Čabarkapa zauzeo treće mesto.
Gergelj Acel pobednik 2. šahovskog memorijala  "dr Boriša Karadžić", Čabarkapa treći

Na memorijalu, koji je održan po drugi put na Velikoj terasi na Paliću u čast poznatog šahovskog majstora dr Boriše Karadžića, učestvovalo je oko stotinu šahista iz 18 zemalja. U oštroj konkurenciji, nakon devet odigranih kola po švajcarskom sistemu, Acel je osvojio sedam poena koliko i internacionalni majstori Griščenko i Novak Čabarkapa na drugom i trećem mestu.

Nisam baš očekivao ovakav uspeh jer sam se našao u istoj situaciji kao i prošle godine, sa šest poena iz osam partija. Iz tog razloga je i bila najteža partija u poslednjem kolu koja je odlučivala o plasmanu. Na prvom turniru sam izgubio tu odlučujuću partiju, dok sam ovog puta pobedio i završio na deobi prvog mesta – rekao je Novak Čabarkapa, međunarodni majstor i šahista Spartaka.

Gergelj Acel pobednik 2. šahovskog memorijala  "dr Boriša Karadžić", Čabarkapa treći

Po okončanju partija 9. kola usledila je dodela priznanja i nagrada koja je takmčarima uručio dr Boris Karadžić, Borišin sin.

- Turnir je do poslednjeg kola bio interesantan. Vodila se velika šahovska borba fer i korektna – istakao je dr Boris Karadžić - Iskreno se nadam da šahisti i svi gosti nose lepe uspomene sa turnira i Palića. Zahvaljujem se takmičarima na učešću, posebno šahistima koji dolaze iz udaljenih zemalja poput Rusije, Indije, Kine, Irske i Engleske. U ime porodice Karadžić veliko hvala organizatorima i svima koji su doprineli da se ovaj turnir održi po drugi put. Ostaje nam da se potrudimo da održimo ovaj memorijal i da on postane tradicija.

Gergelj Acel pobednik 2. šahovskog memorijala  "dr Boriša Karadžić", Čabarkapa treći

Na turniru ove godine prema rečima organizatora nešto slabiji plasman velemajstora je bio iznenađenje, ali i dominacija mlađih šahista.

- Zadovoljni smo što je Novak Čabarkapa podelio prvo mesto i nastavio tradiciju sa prvog turnira dobre igre subotičkih šahista. Iznenađenja nije bilo, sem ako izdvojimo nešto slabiji plasman velemajstora Kovačevića koji je važio za jednog od glavnih favorita, kao i Antića, Blažića i Tošića. Na ovom međunarodnm turniru mlađi takmičari su dominirali, a najmlađi učesnik, Ranđelović koji ima šest godina osvoji je dva poena. To nagoveštava da ćemo u budućnosti imati jednog dobrog šahistu. Svi učesnici su bili zadovoljni i velika većina je najavila dolazak i iduće godine što je prilika da ovaj turnir postane tradiocionalan jer ovakvo takmičenje treba i Subotici, Vojvodini i Srbiji – rekao je Ivan Sedlak, direktor turnira.

Dragan Božinović, predsednik Šahovskog kluba "Spartak" u ime organizacionog odbora zahvalio se svim učesnicima, gostima i onima koji su pomogli da se turnir održi i poručio: – Nadam se da ćemo se u ovom istom sastavu videti i naredne godine na već tradicionalnom međunarodnom turniru „Memorijal dr Boriša Karadžić”.

Izvor: Subotica.com
Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić" Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić" Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić" Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić" Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić" Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić" Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić" Zatvaranje 2. šahovskog memorijala "dr Boriša Karadžić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4033

Povezana vest

Povezane teme

šah klub Spartak

šahovski turnir

dr Boriša Karadžić

memorijal dr boriša karadžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.