Komentara: 37
Pregleda: 5931

Gde su nestali glasovi SVM-a?

09.05.2012. u 18:03h
Izvor: SuMedija
Savez vojvođanskih Mađara će tražiti da se preispitaju rezultati nedeljnih izbora. Predsednik SVM-a i predsednički kandidat ove stranke, Ištvan Pastor, je danas rekao da je razlika preliminarnog u odnosu na konačni rezultat oko 30 hiljada glasova i da će tražiti odgovor na pitanje gde su nestali ovi glasovi.
Gde su nestali glasovi SVM-a?

- Sumnjamo da smo na nedeljnim izborima žestoko potkradeni, jer se za 48 sati od momenta zatvaranja biračkih mesta do utorka 8. maja izgubila trećina našig glasova - rekao je Ištvan Pastor..

Pastor je dan posle izbora pred novinare izašao sa preliminarnim rezultatom i osvojenih 91.401 glasova na predsedničkim izborima, a po zvaničnim rezultatima RIK-a ovom kandidatu pripalo je 63.262 glasa.

- Ne prihvatamo rezultat izbora , izražavamo ozbiljnu sumnju u verodostojnost računice i tražimo da se sve ozbiljno prebroji i preračuna kako bi se utvrdilo gde su naši glasovi . Iskoristićemo sve proceduralne mogućnosti da proverimo naše sumnje. Strašno mi je čudno da se kao feniks pojavljuje LSV koja nigde nije postojala već odjednom postaje gorostas na političkoj sceni - rekao je Pastor.

On je naglasio i da treba ispitati i ko je kupovao glasove na dan izbora i ko je sa porodicama sklapao ugovore o radnom mestu u zamenu za glas.

-Sve što sam do ovog momenta govorio u odnosu na drugi krug izbora više ne važi. Šta će važiti videćemo – zaključio je Ištvan Pastor.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 5931
Povezane teme

Izbori u Subotici

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.