Komentara: 40
Pregleda: 13337

Gasni priključak odnedavno i na rate

09.02.2022. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Od prvog februara svim zainteresovanim građanima, omogućeno je da gasni priključak plaćaju na rate. Priključak se otplaćuje kroz 12 mesečnih rata, a korisnik prilikom isplate 1. rate plaća i pripadajući PDV.
Gasni priključak odnedavno i na rate

Prva rata sa pripadajućim PDV-om iznosi 24 hiljade dinara, a ovaj iznos se plaća odmah po sklapanju ugovora. Narednih 11 rata iznose 7 hiljada dinara i rok za uplatu je poslednji dan u mesecu.

- Nakon uplate 3. rate  počinjemo sa izvođenjem radova na terenu. Svi građani koji žele da plaćaju priključak na rate, pored neophodne dokumentacije koja se prilaže prilikom traženja saglasnosti, treba da prilože i administrativnu zabranu koja glasi na korisnika ili neko treće lice. Važno je istaći da nije ograničen broj davanja priključaka na rate - objašnjava Timea Horvat, direktorka JKP "Suboticagas".

Gasni priključak odnedavno i na rate

Iz ovog preduzeća navode da su tokom septembra i oktobra prošle godine imali preko 100 zahteva za priključenje na gasovodnu mrežu, te mole građane koji se odluče za ovaj vid grejanja da što pre započnu proceduru, kako bi u maju ili junu došlo i do realizacije.

- Molim sve buduće korisnike da što pre započnu proceduru pribavljanja dokumentacije. Mi radimo samo mašinske radove, dok građevinske radove izvodi firma koja je dobila posao putem javne nabavke. Tek kada se završe građevinski, mi pristupamo mašinskim radovima i onda bismo, u nekom smislu, u dogovoru sa građanima, napravili metodologiju tako da ne sačekamo previše zahteva, kako bi svi stigli na vreme i kako se ne bi predugo čekalo na priključak - kaže Horvat.

Gasni priključak odnedavno i na rate

Cena jednog priključka iznosi 100.566 dinara sa PDV-om. Na gas se trenutno greje 11.200 domaćinstava, a iz preduzeća najavljuju da će distributivna gasna mreža biti produžena. 

- Predviđeno je produženje gasovodne distributivne mreže za 14 kilometara i to na teritoriji nekoliko mesnih zajednica. Gas stiže u MZ Šupljak, MZ Makova sedmica, tačnije u Četvrte crnogorske brigade, kao i na Palić u 45. Novu i na Horgoški put

Prošle godine JKP "Suboticagas" distribuiralo je preko 24 miliona kubnih metara gasa od JP "Srbijagas" ka korisnicima na teritoriji grada. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 40
Pregleda: 13337
Povezane teme

gasovod

suboticagas

priključenje na gasovodnu mrežu

timea horvat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.