Komentara: 0
Pregleda: 2993

Gala koncert u Gradskoj kući

30.12.2008. u 14:43h
<p>Tradicionalni Novogodi&scaron;nji Gala koncert održan je sinoć. Subotička filharmonija je tom prilikom ugostila brojne muzičare koji trenutno sviraju i pevaju u inostranstvu. Iznenađenje večeri je bio vokalni seksetet iz Pečuja koji je sve prisutne odu&scaron;evio kako odabirom muzike tako i glasovnim kvalitetima.</p>
Gala koncert u Gradskoj kući

Novogodišnji koncert predstavlja tradiciju našeg grada i krunu celogodišnje koncertne sezone filharmonije. U toku večeri čula su se dela kompozitora poput Štrausa,Verdija,Mocarta,Belinija i drugih. S obzirom da ove godine Subotička filharmonija proslavlja sto godina postojanja,za koncert su se pripremali nekoliko meseci i angažovali su soliste sa najrazličitijh krajeva sveta.

Veče je ulepšala svojim glasovnim kvalitetima Gordana Kostić,koja trenutno živi i peva u Londonu. Drago joj je što je ponovo dobila priliku da nastupa u našem gradu,koji je oduvek bio poznat po negovanju klasične muzike.

Među posetiocima je bio i Kornelije Kovač koji pozdravlja ovakve manifestacije i smatra da klasična muzika mora da udje u škole kako bi naša pokolenja prepoznala kvalitet. Nada se da će i u budućnosti biti u prilici da prisustvuje na Gala koncertu,jer se na njemu čuju akordi najpoznatijih dela.

U januaru će biti objavljena knjiga o Subotičkoj filharmoniji na srpskom jeziku. Tokom 2009-te godine filharmonija će održati pet do šest koncerata a jedan planiraju na Letnjoj pozornici na Paliću.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2993
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.