Komentara: 0
Pregleda: 2374

Gabrić ćuprija će biti izgrađena do 15.avgusta

09.06.2010. u 17:58h
Izvor: RTV Yueco
<p>Potpisan je ugovor o donatorstvu između grada i investitora o izgradnju Gabrić ćuprije. Investitor preduzeće "Europetrol" se ugovorom obavezao da će izgraditi objekat u vrednosti od osam miliona dinara. Rok za zavr&scaron;etak radova je 15.avgust.</p>
Gabrić ćuprija će biti izgrađena do 15.avgusta

Mladencima i tradiciji vraća se Gabrić ćuprija, kao sastavni deo parka "Prozivka" koji izgrađen u istoimenom naselju.Planirano je da ponovna izgradnja Gabrić ćuprije bude na mestu na kojem je ona nekad postojala. Običaj prenošenja neveste preko mosta se na ovom prostoru zadržao iako most već 35 godina ne postoji. Generalni direktor firme "Europetrol", koja je investitor je istakao da se nada da će i drugi preduzetnici slediti ovaj primer i gradu pokloniti novac za izgradnju ili rekonstrukciju nekog novog objekata. Rok za završetak radova je 15.avgust, kada se obeležava i kraj žetvenih svečanosti "Dužijanca".Ideja o izgradnji ćuprije postoji od 2007.godine, a biće izgrađena po viziji arhitekata Dragane Mijatović i Aleksandra Alavantića.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2374

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.